Afbeelding
Foto:

Kermis, wielrennen en braderie in aantocht

HUIJBERGEN - In het weekend van 26, 27 en 28 augustus zal Huijbergen weer in het teken staan van de plaatselijke kermis, wielrennen op zaterdagavond en de plaatselijke braderie op zondag. De organisatie is in handen van ondernemersvereniging Hover. 


Wielrennen

Wielrenners met en zonder licentie uit de gehele wielergemeente Woensdrecht gaan strijden om wie er als eerste over de finishstreep in de Dorpsstraat gaat. De renners worden om 19.00 uur weggeschoten door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen voor een wedstrijd over 40 kilometer. Voorafgaand aan het kampioenschap is er de raadsrace. De zes Woensdrechtse politieke partijen sturen elk een ploeg van 5 renners naar Huijbergen om te laten zien welke partij buiten de raadszaal de sterkste is. De raadsrace begint om 18.30 uur.


Kermis en braderie

De kermis is op 26, 27 en 28 augustus en de braderie wordt gehouden op zondag 28 augustus. De braderie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De kermis op het kerkplein is op vrijdag geopend van 15.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur. De kermis heeft dit jaar 10 attracties. Er zijn kortingsbonnen voor de attracties.

Op zondag 28 augustus is er een vrijmarkt voor de Huijbergse jeugd die tweedehands en afgedankte spulletjes aan de man kan brengen. De vrijmarkt is enkel en alleen bedoeld voor de Huijbergse jeugd. Opgeven dient voor 24 augustus te gebeuren bij Wil de Jong, telefoon 0164-642110 of e-mail jongbazuin@gmail.com

Zondag is de gehele dag het Wilhelmietenmuseum geopend. Ook de molen Johanna is de gehele dag geopend voor het publiek. De Huijbergse horeca zorgt weer voor gezelligheid op hun terrassen.


Verkeersmaatregel 

Op zaterdag 27 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, Bakerstraat, Vrouwenhof, Kloosterdreef, Dorpsstraat en Staartsestraat. De afsluiting is op zaterdag van 17.00 tot 21.30 uur. 

Op zondag 28 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, S. Bogaertslaan (van P. Borrekensstraat tot kruising Boomstraat), Bergsestraat, Dorpsstraat en Bergsestraat (van kruising Boomstraat tot Jeneverbes). De afsluiting is van 06.00 uur tot 20.00 uur.

De wegomleidingen zijn door borden aangegeven. Afsluitingen en omleidingen zijn goedgekeurd door de gemeente Woensdrecht en bepaald in overleg met de diverse veiligheidsinstanties. De organisatie verzoekt iedereen om auto’s tijdig elders te parkeren. Op woensdag 24 augustus begint de opbouw van de kermis. Er kan dan niet meer geparkeerd worden op het kerkplein. Voor verdere informatie over het feestweekend kunt u bellen naar 0164-642110.

Ringo vliegend over het veld vol bloemen in Halsteren. Foto: Linda van Oevelen.