Tourdebutant Fabio Jakobsen.
Tourdebutant Fabio Jakobsen. Foto:

Inleveren Primera Tourspel

Elftal Nederlanders aan de start 


HOOGERHEIDE - De Tour de France 2022 belooft spektakel. Het Grand Départ staat op vrijdag 1 juli gepland in de Deense hoofdstad Kopenhagen, waarna op zondag 24 juli traditioneel gefinisht wordt in Parijs. Maar welke Nederlanders doen er in 2022 mee aan de Ronde van Frankrijk? Speciaal voor de deelnemers aan het zilveren Primera Niels van Elzakker alle Nederlanders in de Tour op een rij.


In aanloop naar de vorige editie wisten nog veertien Nederlanders hun ploegleiders van selectie te overtuigen. Tijdens de 109e Franse rondgang gaan er drie minder van start. Zo wordt er vooralsnog geen beroep gedaan op de diensten van Wout Poels, Wilco Kelderman, Cees Bol, Robert Gesink en Mike Teunissen.

Gelukkig is er nog een elftal die de rood-wit-blauwe honneurs waarneemt. De Nederlanders in Tour de France 2022: Dylan Groenewegen (TEAM BIKEEXCHANGE-JAYCO), Mathieu van der Poel (ALPECIN-FENIX), Dylan van Baarle (INEOS GRENADIERS), Steven Kruijswijk (JUMBO VISMA), Taco van der Hoorn (INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT MATÉRIAUX), Danny van Poppel (BORA-HANSGROHE), Bauke Mollema & Antwan Tolhoek (TREK-SEGAFREDO), Nils Eekhoff & Martijn Tusveld (TEAM DSM) Fabio Jakobsen (QUICK-STEP ALPHA VINYL TEAM).


Favorieten

In de vorige Tour werden tien van de 21 etappes door drie man gewonnen. Mark Cavendish schoot viermaal raak en zowel Tadej Pogacar als Wout van Aert pakten drie ritzeges. Mathieu van der Poel en Bauke Mollema zorgden allebei voor Nederlands ritsucces. Al twee jaar op rij won Tadej Pogacar de Tour de France en ook in andere races is hij ongenaakbaar. Maar Jumbo-Visma is zeker niet kansloos. De ploeg heeft namelijk twee kopmannen, Roglic en Vingegaard, die afzonderlijk misschien niet even sterk zijn als de titelhouder, maar samen wél. De deelnemers aan het Primera Niels van Elzakker Tourspel kunnen in ieder geval nog tot vrijdagmiddag 1 juli 14.00 uur hun teams naar keuze bepalen. Voor twee euro per team dingt men dagelijks mee naar de vele dagprijzen en de traditionele Sirocco Mountainbike als hoofdprijs! Inleveradres Primera, Hof van Holland 2 in Hoogerheide.