Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr. 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr. 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen.

In Hoogerheide: Julia Marcus w.v. Ferdinandus de Moor; In Putte: Cecil Ots w.v. Gerardus v. Veldhoven; In Huijbergen: Ria Krijnen w.v. Jozef van Doorn.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl.


Vrijdag 1 juli om 09.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand, na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Zondag 3 juli om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorgangers: diaken Ryan Keetelaar; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Fons Bolders en Marie van der Poel. Mededelingen: Zondag 10 juli is er geen viering, de volgende viering is op zondag 17 juli om 09.30 uur.

Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Mededelingen: Zaterdag 2 juli is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 9 juli om 19.00 uur. 

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: Zaterdag 2 juli is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 9 juli om 17.00 uur.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Mededelingen: Zondag 3 juli is er geen viering, de volgende viering is op zondag 10 juli om 10.30 uur t.e.v. Adolphine feest met vooraf de gebedstocht om 09.00 uur; vertrek vanaf de Adolphine Kapel en aansluitend de processie om 10.00 uur. Zondag 3 juli is er een boekenmarkt. Dinsdag 12 juli om 19.00 uur: Eucharistieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Zondag 3 juli 9.45 uur: ds. J.H. Veldhuizen, Zandhoven.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 3 juli 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Rinus Loos en Corrie Loos; Antonius Goossens; Jo Nuijten-Roosenboom. Overleden: Jan Tunders. Donderdag 7 juli 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort.

Pastoraal woord

Na een kort verblijf in het ziekenhuis vanwege een operatie ben ik weer thuis. Ik ben goed herstellende. Ik mag alleen voorlopig niet zelf autorijden. Graag dank ik allen voor de goede wensen die ik op allerlei wijzen mocht ontvangen en voor de gebeden die er voor mij zijn uitgesproken.

Als je in een ziekenhuis komt te liggen, dan besef je weer des te meer dat we een heel prima ontwikkelde gezondheidszorg in Nederland hebben. Er is veel deskundigheid, er zijn vele (technische) hulpmiddelen en apparaten maar vooral is er veel goede en toegewijde zorg die dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers in een ziekenhuis leveren. Naar allen toe ben ik heel dankbaar voor de zorg die ze mij gaven en naar God toe die de uiteindelijke Bron van het leven is en die ook door zijn Geest via mensen werkt. Tegelijk besef je ook dat in veel landen de gezondheidszorg nog veel verbeterd moet worden. Ook een aansporing voor mij om organisaties die hieraan werken, te ondersteunen.

Er werd mij in het ziekenhuis gezegd dat er een groot tekort is aan met name verpleegkundigen. Dat weten we ook door het nieuws. Ik hoop en bid dat er voldoende mensen zich geroepen mogen weten tot dit mooie en levensnoodzakelijke werk.

pastoor Hans de Kort

 

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 2 juli 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Kees Schetters w.v. To Quintus; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks; Marja van Dongen e.v. John Wanrooy; Voorganger: Past. H. de Kort, lector: M. de Ruiter m.m.v. het gemengd koor Samen Sterk. Dinsdag 5 juli 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: Dit weekend vindt ook de Caritascollecte plaats.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Via YouTube Videokanaal PGHNV NULIVE.


Zondag 3 juli 10.00 uur: Eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw- Vossemeer, Ds. H. de Bie.


Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.



Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl