Fietsen voor Oekraïnse vluchtelingen op locatie Avondvrede.
Fietsen voor Oekraïnse vluchtelingen op locatie Avondvrede. Foto:

Fietsen voor vluchtelingen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Woensdagochtend overhandigde wethouder Joey van Aken samen met Petra Wevers van KrachtigBuiten diverse tweedehands fietsen, kinderzitjes en reparatiesetjes aan de Oekraïense vluchtelingen in Avondvrede aan het Bolwerk Zuid in Bergen op Zoom. 


De fietsen werden gedoneerd door Waterpoort en de Montventoppers en uitgereikt ter ere van de opening van beleef-fietsroutes van Waterpoort. Bij Opvanglocatie Avondvrede hebben de meeste kinderen al een fiets om naar school te gaan. Maar ze houden er ook van om rond Avondvrede te fietsen en buiten te zijn. “Voor de ouderen was er nog vraag naar fietsen en kinderzitjes. Met een fiets kunnen nu ook zij zelfstandig op pad en lekker bewegen”, aldus wethouder Joey van Aken. 

Waterpoort is een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Goeree-Overflakkee, Tholen, Moerdijk en Halderberge. Binnen Waterpoort zijn 6 fietsroutes uitgezet waarvan de laatste nu in Bergen op Zoom wordt ontwikkeld. Petra Wevers van KrachtigBuiten is betrokken bij de fietsroutes en organiseert allerlei programma's om kinderen gezond op te laten groeien.