Stichting Europa Kinderhulp biedt kwetsbare kinderen vakantie

HALSTEREN - REGIO - Het is juni en de zomer staat voor de deur. Stichting Europa Kinderhulp organiseert al sinds 1961 vakantiereizen voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar uit verschillende Europese landen.


Wat de kinderen gemeen hebben is dat ze kwetsbaar zijn. Nogal wat jongens en meisjes kunnen zelden of nooit echt op vakantie, omdat ze uit gezinnen komen die te kampen hebben met grote sociale en/of financiële problemen. Of ze wonen in buurten die letterlijk geen enkele speelruimte bieden. Er zijn kinderen uit grote gezinnen met een krappe behuizing. En kinderen waarvan de ouders er door ziekte van henzelf of andere gezinsleden onderdoor dreigen te gaan. Of ouders die juist bezig zijn om zich met hun gezin uit de problemen te werken en daarbij de helpende hand van een kindervakantie juist zo goed kunnen gebruiken. 

Welllicht ontvangen gastgezinnen dit jaar hun vertrouwde vakantiekind voor de derde, vierde of zelfs vijfde keer óf sluiten 'hun' vakantiekind na meerdere jaren afwezigheid door corona eindelijk weer in de armen. Misschien is dit zelfs de eerste zomer dat er een kindje komt logeren. Een beetje spannend is het altijd wel. Maar dit is vooral de tijd van je verheugen. De data van de reizen deze zomer zijn bekend en achter de schermen wordt hard gewerkt om vele kinderen een onvergetelijke fijne vakantie aan te bieden. Meer informatie: europakinderhulp.nl