Aantal WW-uitkeringen blijft afnemen

REGIO - GEMEENTEN BERGEN OP ZOOM EN WOENSDRECHT - Het aantal WW-Uitkeringen is een maand tijd aanzienlijk afgenomen in de regio West-Brabant, met 5,2 procent. Dat blijkt uit de Nieuwsflits arbeidsmarkt Noord-Brabant. 


In dit overzicht wordt gebruik gemaakt van cijfers over de werkloosheidsuitkeringen (WW) van UWV. Dit is in lijn met het gezamenlijke landelijke bericht van CBS en UWV. Het aantal WW-uitkeringen heeft betrekking op ontslagwerkloosheid. De WW-cijfers geven een goed beeld van de bewegingen op de arbeidsmarkt.  

In gemeente Bergen op Zoom daalde het aantal WW-Uitkeringen van 849 in april naar 800 in mei. Dit is een daling van 5,8 procent.

In gemeente Woensdrecht nam het aantal WW-Uitkeringen in een maand tijd af van 204 naar 196, een daling van 3,9 procent, een gering percentage vergeleken met de cijfers van andere West-Brabantse gemeenten.

In de regio West-Brabant is sprake van een daling van 5,2 procent WW-Uitkeringen in genoemde periode. 

Als we kijken naar sectoren dan is er een opvallende afname van WW-Uitkeringen in de horeca en catering in de provincie Noord-Brabant, namelijk 13,5 procent. Daarna volgen de sectoren cultuur, 10,5 procent, en vervoer en logistiek, 9,1 procent. Ook in landbouw, groenvoorziening en visserij, in het onderwijs en in het bank- en verzekeringswezen zijn er aanzienlijk minder WW-Uitkeringen.