Super 5 voor Gino van Oirschot

PUTTE – De Super 5 beleefde haar vijftiende editie. Sinds de lancering in 2005 koos men steevast een keeper, verdediger, twee middenvelders en een aanvaller plus een coach. Wekelijks verzamelde de selectie punten voor haar keuzeheren dan wel dames. Of het gestelde vertrouwen terecht blijkt te zijn, weet men pas maanden later!


Voor de ideale samenstelling van 392 punten hadden de ruim honderd deelnemers hun oog moeten laten vallen op Goort Gelten, Matt Luijkx, Tim van den Bleeken, Geert Verstraten, Dimitri Ceuppens en coach Gerard Lazarom. Met Brian Verbrugge en Luc Melsen in plaats van Gelten en Luijkx kwam Gino van Oirschot echter ook een heel eind. Het leverde hem met 382 punten zelfs de overwinning in het eindklassement op! De voormalige Grenswachters-goalie won gedecideerd. De Periode-taart Mei, namens Kuipers Assurantiën ging naar Sander Bogers!

Eindklassement Super 5 (2021-2022): Gino van Oirschot (383), Joet de Rond (359), Tobi de Bruijn (358), Levi Roels (354), Gijs Verresen (352), Kevin Llacer (343), Richard van Hooijdonk (339), Peter van Oirschot (339), Geert Verstraten (339) en Sander Kerstens (334).

Met twintig Woensdrechtse derby’s was sensatie in de Gentlemen Derby verzekerd. WVV’67 won al haar confrontaties op Sportpark De Fortuin en zegevierde bij METO (1-3). Deze feiten zijn met terugwerkende kracht terug te zien in het eindklassement. WVV-aanvoerder Quirijn Schevenhoven had voorafgaande aan de voetbaljaargang reeds een goed gevoel over de prestaties van zijn elftal. Met voorbedachten rade ging hij los en noteerde uiteindelijk de winnende combinatie! In zijn kielzog meldden Robbert Raats (Huijbergen) en Timo de Hoogt (Ossendrecht) zich eveneens op het podium!

De laatste derby METO-Vivoo (2-1) werd door elftal juist voorspeld. De Wilbrink-slagroomtaart namens J&W Bouwpartners was na loting voor Robin Akkermans!

Top-10 Gentlemen Derby: Quirijn Schevenhoven (45), Robbert Raats (42), Timo de Hoogte (41), Monique Pijnen (40), Nico Overbeeke (40), Karin Overbeeke (39), Louis Janssens (39), Sander Bogers (39), Sander Kerstens (39) en Jimmy Smeijers (39).

Ladies: In de Ladies Derby trok Merel Janssens (15) aan het langste eind. Ze bleef op grond van de bonusvragen de heren Jaap van den Akker Sr. en Gerald de Waal nipt voor. Verder in de top-10: Corné Grinwis (14), Joost van Oirschot (14), Hans de Nooijer (14), Corné Adriaansen (13), Peter van Oirschot (13) en Deijn van Aelst (13).