Diana en René Rens achter de toog in hun gezellig café Tivoli.
Diana en René Rens achter de toog in hun gezellig café Tivoli. Foto:

'Verenigingen brengen hun eigen gezelligheid'

HALSTEREN - Diana en René Rens van café-zaal Tivoli draaien alweer ruim elf jaar hun horecazaak aan de Dorpsstraat 84 in Halsteren. Vanaf het begin hebben ze Tivoli nooit als 'werk' gezien. "Een café is geen werk, maar een manier van leven", zegt Diana, "het voelt gewoon alsof we altijd visite hebben, en onze klanten zijn de beste visite die je kunt hebben."


Een lange lijst verenigingen is thuis in Tivoli, en wat Diana en René betreft leveren ze allemaal hun eigen, unieke bijdrage aan de gezelligheid. 

"De Lemon Brassband, de Doorschuivertjes van de muziekschool, de drumband van Sint Cecilia Eensgezindheid, het leerlingenorkest van Sint Cecilia, de harmonie, de bingo, de kaartclub, 't Wor Wa, de kruisboogvereniging, TTC de Liefhebbers, de trompetgroep van Sint Cecilia, de buurtclub, de biljarters, gezelligheidsband Effe Wa D'anders, Sjoelclub Tivoli, Amusementskoor De Jeugd Van Vroeger, Tivoli Line Dancers, en verschillende biljartclubs zowel voor de bond als voor de gezelligheid ze brengen allemaal hun eigen gezelligheid, en ze zijn hier allemaal meer dan welkom", vindt Diana.


Nieuw koor

En het aantal verenigingen dat zich meer dan thuis voelt bij Tivoli neemt alsmaar toe. Zo zijn er onlangs een sjoelclub en een nieuw koor opgericht. De naam van dit gezelligheids- en amusementskoor is pas bekendgemaakt: 'De Jeugd van Toen'. Onder leiding van dirigent en accordeonist Lus Van Wyck en ondersteund door Piet van Tillo en Robert Methorst, beiden ook accordeonisten, heeft het koor al zeker 25 leden. Gezelligheids- en amusementskoor “De Jeugd van Toen” repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de zaal van Tivoli. Het koor heeft een mooie start gemaakt en hoopt nóg meer leden te krijgen.


Sjoelclub

Onder leiding van Rian en André van Vlimmeren is bij Tivoli tevens de sjoelclub van start gegaan. Ook deze vereniging heeft al aardig wat leden die gezellig onder elkaar komen sjoelen en straks competitie gaat spelen.
Het sjoelen is op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.


Gelegenheden

Overigens is eenieder ook voor feesten, vergaderingen en koffietafels bij café-zaal Tivoli meer dan welkom: "We zijn van alle markten thuis", aldus Diana Rens. 


Thuis

Samen hadden Diana en René altijd 'een bruine kroeg voor ogen zoals hun opa's die hadden, waarin alles kan en mag en waarin iedereen welkom is om wat te drinken of een hapje mee te eten'. "Wie hier binnenkomt voelt zich hopelijk meteen thuis, daar doen we het voor."


"Een café is geen werk, maar een manier van leven"


Café-Zaal Tivoli,
Dorpsstraat 84,

4661 HR Halsteren,
Telefoon: 0164 683913

E-mail: cafezaaltivoli@ziggo.nl