Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Voel je lichter door Eigen-wijze Coaching

LEPELSTRAAT – Moeders, kinderen en jongeren helpt de Lepelstraat Ilse Heijmans op geheel eigen wijze. Burn-outklachten, bore-outklachten, onzekerheid, de lat hoog leggen, faalangst, overprikkeling of gewoon niet lekker in je vel zitten? Ilse helpt, en zorgt voor een lichter gevoel.


“Eigenwijze coaching en therapie voor moeders, kinderen en jongeren”, staat op het visitekaartje van Ilse Heijmans (48). Als coach en therapeut staat ze klaar voor moeders, maar ook voor kinderen en jongeren tot een leeftijd van zo’n 25 jaar oud. “Vaak zie ik cliënten die hoogsensitief zijn, maar iedereen is welkom”, zegt ze, “ik help vrouwen en kinderen die vaak over hun grenzen heen gaan, die het gevoel hebben dat ze het niet goed genoeg doen, die het moeilijk vinden om voor zichzelf te kiezen, of die gewoon niet lekker in hun vel zitten. Maar het gebeurt ook dat ik cliënten zie die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vertrouwen is belangrijk in wat ik doe, daarom plan ik altijd een gratis kennismakingsgesprek ik voor ik met een cliënt aan de slag ga. Als het vertrouwen er is, dan help ik cliënten op weg met handvaten, inzichten en begrip waarmee ze aan zichzelf kunnen werken en hun problemen kunnen overwinnen.”

Zelf had Ilse in het verleden ook te maken met zware burn-outklachten, die ze kreeg nadat haar vader plotseling overleed. “Op eigen houtje ben ik toen weer opgekrabbeld, maar niet veel later kwamen de klachten terug. Pas toen ik een boek las over het bewuste en onderbewust brein raakte ik getriggerd om contact te zoeken met een multidisciplinair therapeut. Dat hielp me niet alleen, het wekte ook mijn interesse om zelf coach / therapeut te worden. Dus haalde ik mijn diploma’s en startte ik mijn praktijk. Juist omdat ik zelf weet hoe bepaalde klachten je dwars kunnen zitten vind ik het fijn om mensen te kunnen helpen en het verschil te maken. Onlangs zei een cliënte dat ze met een lichter gevoel naar huis ging na een sessie. Dat vind ik een erg mooi compliment, want dat is precies waarvoor ik het doe.”

In haar coaching en therapie werkt Ilse op drie vlakken: het persoonlijke vlak van de cliënt heeft haar aandacht, maar ze richt zich ook op het systemische: “Dat wil zeggen dat ik ook onderzoek wat een cliënt vanuit het familiesysteem meekrijgt. Dat kan iets simpels zijn als 'mijn vader zei altijd dat je gewoon moet doorgaan', dat ongemerkt veel invloed heeft. Bovendien bekijk ik ook het energetische vlak. Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Alles is energie. Je kent het wel dat je omkijkt omdat je voelt dat er iemand naar je kijkt. Het betekent simpelweg dat ik vanuit een symptoom op zoek ga naar de oorzaak. Daarbij gebruik ik allerlei tools zoals gesprekstechnieken, familieopstellingen, Access Bars, en ook zaken als hypnose en regressie. Hypnose is simpelweg een techniek die zorgt voor een diepe staat van ontspanning waardoor je kunt communiceren met het onderbewuste, terwijl regressie helpt om terug te gaan naar het allereerste begin van een probleem om het daar op te lossen. Bovendien gebruik ik ook veel creatieve uitingsvormen, zeker bij kinderen. Stilzitten gebeurt niet veel tijdens mijn coaching. We dóen dingen. Maar wat we ook doen: alles gebeurt in overleg met cliënten. Vertrouwen en een goed gevoel zijn het belangrijkste.”

Het boek "Oebeliboebelie”, dat Ilse schreef over de uitdagingen van een schildpad die de wereld wil ontdekken maar ook bang is voor wat hem te wachten staat, gebruikte Ilse om een training te ontwikkelen waarin vertrouwen in jezelf en je eigen-wijsheid centraal staan. Daarmee wil ze vanaf dit najaar ook kleine groepen kinderen gaan helpen. "Dat ik juist daar kinderen kan helpen is erg mooi dat maakt de cirkel wel rond.”


Meer informatie op www.ilseheijmans.nl