Huijbergsebaan

BERGEN OP ZOOM - Politieke partij GBWP stelt vragen aan het college van B en W naar aanleiding van het dodelijk ongeval op de oversteekplaats Huijbergsebaan.

Op zaterdag 28 mei is een 16-jarige jongeman uit gemeente Woensdrecht overleden bij een noodlottig ongeval op de Huijbergsebaan, waarbij hij op de scooter werd aangereden door een auto. Raadslid Paul Schut: 'Als GBWP betreuren wij dit ten zeerste. De Huijbergsebaan kan worden gezien als een lang stuk weg, een soort van racebaan, waarbij automobilisten zich doorgaans niet houden aan de snelheidslimiet van 60 kilometer per uur. 80 kilometer per uur wordt er met gemak gehaald. Ernstig en zorgelijk, want naast scooters maken ook fietsers gebruik van deze oversteekplaats. Zijn er cijfers van het aantal ongevallen op deze plek?'

1a. Zo ja, wat zijn de cijfers? 2b Hoe interpreteert het college deze qua (on)veiligheid? 2. Ziet u de noodzaak om verkeerstechnische aanpassingen te doen, zodat de veiligheid op dit punt naar de toekomst verbeterd wordt? 3. Bent u voornemens om een technische schouw/onderzoek te doen over het traject Huijbergsebaan en de oversteekpunten naar aanleiding van dit vreselijke ongeval. 4. Wilt u naar aanleiding van dat onderzoek aan ons voorleggen of u verbeterpunten ziet om het verkeerstechnisch beter te maken? 4a. Zo ja, wanneer of in welke termijn zou dit beschikbaar zijn?