Afbeelding
Foto:

Wat wil je nu echt?

Ik werd laatst benaderd door iemand die zij dat hij doelloos was. Dat triggerde me. Ik keek om me heen en zag nog meer mensen doelloos rondlopen, ik kreeg er een angstig gevoel van. Wat is de reden dat mensen doelloos rondlopen? 

Ik heb voor mezelf zeker een doel gesteld waar ik naar toe ga. Ik vergelijk het leven met bijvoorbeeld een spits, die heeft ook een doel nodig om te scoren. Of met een piloot die in een vliegtuig toch echt een doel in toetst voordat hij de lucht in gaat. Maar waarom hebben zoveel mensen geen doel? Omdat we een beetje lui zijn! Omdat we het wel prima vinden. We zijn te snel afgeleid door alle externe prikkels die we krijgen. We moeten ons aan zoveel opgelegde regeltjes houden. Hierdoor raken we steeds verder van koers... en zien we ons doel niet meer. We gaan ons dan ook steeds minder inzetten om ons doel te bereiken. grote kans dat je je misschien wel ellendiger gaat voelen, dat je weer op de bank ploft met een zak chips. Maar als je een doel hebt weet je waar je heen gaat. Die spits moet alle verdedigers omzeilen voordat hij kan scoren. Ja, hij krijgt wel eens een tik, ja ze duwen hem wel eens omver maar hij gaat wel voor zijn doel... dat is scoren. De piloot stuurt zijn vliegtuig de juiste baan op om op te stijgen en dan via de meest effectieve route vliegt hij naar zijn bestemming. 

Stel je voor dat je jouw persoonlijke navigatiesysteem de opdracht geeft ' kijk maar waar je heen gaat', waar denk je dat je uitkomt?
Jouw doel van het leven is dan ook voluit leven, niet in de schaduw van anderen blijven staan. JIJ moet jouw levenspad bewandelen. Ja er staan soms fictieve beren op de weg ( maar die bestaan echt alleen in jouw hoofd) maar middels de juiste technieken kan je die ook omverwerpen. Alleen je moet keuzes maken. Keuzes waarin je soms afscheid moet nemen van mensen die denken goede vrienden van je te zijn, maar die jou veel energie kosten. Ja, je zult beïnvloed worden met allemaal goed bedoelde excuses. Zou je het nu wel doen. Ik zou het zo aanpakken als ik jou was. Weet je het echt zeker, misschien moet je nog even wachten tot een beter moment.

Als je alle deze externe zaken naast je neerlegt en gaat voor jouw doel, hetgeen waar jouw interne vuurtje van gaat branden, dan raak je je doel en ga je voluit leven, jouw levenspad bewandelen, dingen doen die jij leuk vindt.
robindegroot.nlp@gmail.com