Afbeelding
Foto:

Nieuws Dorpsraad Halsteren

HALSTEREN – Op donderdag 2 juni vergaderde de Halsterse Dorpsraad in de Wittenhorst. Op de agenda stonden verschillende, voor Halsteren belangrijke, punten.


Voorzitter Eugène van den Eijnden meldt dat de Kiwanis Club Bergen op Zoom heeft toegezegd zorg te dragen voor de restauratie van het Watersnoodmonument aan de Sint Ignatiusdijk: “Daar zijn we heel blij mee.”

De graffiti op het viaduct aan de Burgemeester Elkhuizenlaan en Erasmusweg is de gemeente al jaren een doorn in het oog, daarom wordt er een kunstwerk aangebracht op het viaduct. Daarvoor is inmiddels een ontwerp. De afbeelding verbeeldt Erasmus, en het “dansende zand” waaraan de Daansbergen haar naam dankt. Geopperd wordt om te pogen het ontwerp ter inzage aan omwonenden voor te leggen.

De asfaltcentrale in Bergen op Zoom blijft de gemoederen bezighouden. De Dorpsraad blijft de wijkcommissies Noordgeest en Tuinwijk ondersteunen bij het onder de loep houden van de uitstoot van de asfaltcentrale.


Zorgen

Naar aanleiding van het nieuwsbericht over een ondernemer aan de Industrieweg die zich zorgen maakt over de zorginstelling en joblodges die daar gerealiseerd worden, en de parkeer- en verkeersdruk die dat meebrengt zegt de Dorpsraad toe de vinger aan de pols te houden. “We hebben gesproken met de partij die de joblodges realiseert en hebben ze gewaarschuwd voor verkeersproblemen”, zegt voorzitter Van den Eijnden, “we begrijpen de zorg van de ondernemer rond wonen en werken in dit gebied, als de mogelijkheid zich voordoet zijn wij er voorstander van om het gebied 'van kleur' te laten veranderen.”


De volgende vergadering van de Dorpsraad is op 7 juli. Dan moet ook de nieuwe Facebookpagina van de Dorpsraad gelanceerd zijn, zodat het nog makkelijker wordt voor inwoners om informatie te vinden en contact op te nemen met de Dorpsraad.