Ondernemer Peter Huijsmans.
Ondernemer Peter Huijsmans. Foto: Dennis van Loenhout

Zorgen om plan Industrieweg

HALSTEREN - Jarenlang was het er rustig, maar de laatste tijd gaan de ontwikkelingen rond het voormalige Hemi-terrein in Halsteren snel. Aan de Ambachtsweg en Wouwseweg worden steeds meer woningen opgeleverd, terwijl er op de Industrieweg onlangs twee bedrijfsverzamelgebouwen werden gerealiseerd. Ook komt er aan de Ambachtsweg een woonvoorziening voor mensen met dementie, en zijn er plannen voor een 
joblodge op de Industrieweg.


Met name die laatste twee ontwikkelingen baren ondernemer Huijsmans zorgen. Een gemeentewoordvoerder bevestigt de plannen voor een joblodge op het bedrijventerrein aan de Industrieweg, maar stelt dat die plannen nog moeten worden goedgekeurd door het college. 

De grond voor de woonvoorziening voor dementerenden is al verkocht. Verder benadrukt de gemeente dat er voor zittende ondernemers wordt gezocht naar goede oplossingen voor parkeren en dat er een snellere en makkelijkere ontsluiting naar de Steenbergseweg wordt voorzien. "Het mogelijk maken van gezamenlijke woonruimte voor arbeidsmigranten is niet alleen goed voor de arbeidsmigranten, maar ook voor de ondernemers die hen inhuren. Laat duidelijk zijn dat wij als gemeente oog hebben voor iedereen: voor toekomstige ontwikkelingen, maar ook voor de zittende ondernemers.”