Stewartia pseudocamellia.
Stewartia pseudocamellia.

Bewonder De Hertgang in juni

Algemeen

HALSTEREN - Wat staat er in de maand juni toch weer veel te bewonderen op Landgoed De Hertgang! 

Grote groepen vingerhoedskruid zijn te zien tussen bomen en struiken, in de halfschaduw. Omdat ze net ook op moeilijke plaatsen nog goed willen groeien, zien we ze ook vaak in de siertuin op plaatsen in diepe schaduw, tussen bomen en struiken maar wel niet te droog. Vingerhoedskruid houdt van halfschaduw en een beetje vochtige, humusrijke grond.

Ook te zien op Landgoed de Hertgang zijn onder meer de Storaxboom, Stewartia en Actinidia kolomikta. 

In bloei komen Hydrangeas ofwel hortensia’s, zoals hydrangea quercifolia (eikenbladhortensia) en hydrangea aspera (fluweelhortensia).

Te bewonderen zijn ook Bezembrem (cytisus scoparius), gele en rode paardekastanje en Rambler rozen zoals Kiftsgate, Bobbie James en Paul’s Himalayan Musk.

Openstelling

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk. Op zondagen kan er tussen 11.00 en 16.00 uur koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Actinidia kolomikta.
Japanse storaxboom.