Ankie Stuijts
Ankie Stuijts

Klussen

Algemeen

Ik was toch al zeker dertig minuten bezig om een splinter uit mijn duim te plukken. Het onding zag ik wel zitten maar het wilde er maar niet uit komen. Ik vreesde dat na het weekend ikzelf in het gips zat in plaats van mijn muren. 

Ik dacht dat het wel even een goed idee was om wat te gaan klussen in huis. Maar ik vreesde dat het in mijn hoofd weer mooier is dan in werkelijkheid. Je kent dat vast wel. Zo begin je aan een nieuw plafond, voor je het weet ben je de muren ook al aan het strippen en dan ook nog een nieuwe vloer. 

Ik haat klussen en toen mijn huis een grote ravage was heb ik wanhopig maar een aannemer gebeld. Ik heb de rode loper voor deze werklui uitgelegd. Personen die een lintje verdienen! Ik heb ze verwend met koffie, worstenbrood en een koud pilsje aan het eind van de dag. Met zoveel ‘ontzorging’ hadden ze het ook dik verdiend. 

Weer een wijze les, een soort van schoenmaker blijft bij je leest. Hoe mooi ze het hebben afgewerkt. Ik ben weer blij met de complete renovatie! Dan vergeet je snel die hardnekkige splinter in je duim...

Ankie Stuijts