Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr. 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr. 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Frans Hopmans e.v. José van der Poel, Frans Disco w.v. Rina Huijgens, Riet Bogers w.v. Wim Verdaasdonk. In Ossendrecht: Piet Rutten e.v. Frieda Smout, Fons de Jong w.v. Toos van der Poel. In Putte: Riet Roovers w.v. Lowie van Loock. In Huijbergen: Ria Krijnen w.v. Jozef van Doorn.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl.

Vrijdag 3 juni om 09.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand, na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Zondag 5 juni om 09.30 uur: Eucharistieviering, Eerste Pinksterdag; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Ad Schouw e.v. Hilda Raymakers, Alfons v. Tilburg e.v. Rosalie Peeters v.w. jrgt.; Corrie Belde-Kil v.w. jrgt. en overige familieleden. Mededelingen: zondag 12 juni om 09.30 uur: eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Mededelingen: zaterdag 4 juni is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 11 juni om 19.00 uur: eucharistieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 4 juni is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 11 juni om 17.00 uur: eucharistieviering. 

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 5 juni om 11.00 uur: Eucharistieviering, Eerste Pinksterdag; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster/lector: Johan den Ouden. Intenties: Pieter Willemsens. Mededelingen: zondag 12 juni om 11.00 uur: eucharistieviering, dinsdag 14 juni om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel. 

Vieringen in de verpleeghuizen

Mariahove in Ossendrecht dinsdag 7 juni om 15.00 uur; 
Beukenhof in Putte dinsdag 14 juni om 10.30 uur;
Heideduin in Hoogerheide: vrijdag 24 juni om 14.30 uur.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Vrijdag 3 juni 19.00 uur: Pinksterketen, ds. W. Lolkema, Woensdrecht. Zondag 5 juni 9.45 uur: Dhr. C. Daleboudt, Ossendrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 5 juni 9:30 uur: Eerste Pinksterdag; Eucharistieviering; Voorganger: Hans de Kort. Intenties: Corrie de Jonge-Reijnders, Nellie Slangen, Jo Nuyten-Roosenboom, Rinus Loos en Corrie Loos. Overleden: Jopie Heck-Ostermann; Jan Tunders. Donderdag 9 juni 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Hans de Kort.

Pastoraal woord

Op zaterdag 14 mei hebben we in de kerk van Halsteren in een viering afscheid genomen van pastor Sebastian als pastor van onze beide parochies. Het was een mooie viering, waar pastor Sebastian ook heel blij mee was. We hebben hem bedankt voor al zijn inzet voor onze parochies en voor zijn gelovige inspiratie. Hij dankte ons als parochianen voor alle steun en betrokkenheid. In zijn dankwoord zei pastor Sebastian dat het werken in verpleeghuizen met (dementerende) ouderen hem goed beviel. Hij doet graag vieringen in kleine groepen en weet de bewoners van de huizen te bereiken en te bemoedigen. Hij zei ook dat je als gelovige mens moet proberen dat te doen in je leven wat je de diepste vreugde geeft en dan zit je op het spoor van God. Het gaat dan niet om een oppervlakkige vreugde, maar een vreugde die God je geeft in het diepste van je hart. Die vreugde heeft hij zeker al wel ervaren in onze parochies, maar nu ook en wellicht nog meer in deze vorm van pastoraat waartoe hij zich geroepen voelt. We wensen hem alle goeds toe en Gods zegen. Mogen wij als parochies helaas nu zonder pastor Sebastian proberen samen een weg verder te vinden, met de hulp van elkaar en van God. 

Pastoor Hans de Kort.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 4 juni 19.00 uur: Eucharistieviering, Pinksteren. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Kees Schetters w.v. To Quintus; An Snoeren w.v. Martien van den Aarsen; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks; Voorganger : Past. H. De Kort, lector: A. Blom m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 7 juni 19.00 uur: Eucharistieviering, 8-ste Avond van de Noveen. In deze viering gedenken wij: Jaan van Tillo e.v. Rinus Nijssen; o.o. Withagen-Hopmans en zoon Wout; Coby Koenraadt-van der Sande; An Snoeren w.v. Martien van den Aarsen; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Voorganger: Past. P. Verbeek en Past. H. de Kort, lectoren: M. de Ruiter en H. Wouts, m.m.v. het koor Samen Sterk. Mededeling: Mocht u geen vervoer hebben naar de Noveen bel dan de Plusbus op nummer 06-38267251 van 9.00 tot 12.00 uur.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Via YouTube Videokanaal PGHNV NULIVE.

Zondag 5 juni 9.00 uur: Eredienst in de protestantse kerk te Nieuw- Vossemeer; om 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. Hans de Bie.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl