SAMEN0164 over het werven wethouders

HALSTEREN - SAMEN0164 heeft de coalitie in gemeente Bergen op Zoom 'ongevraagd kenbaar gemaakt' waar volgens deze politieke fractie de nieuw aan te stellen wethouders in ieder geval aan moeten voldoen. 

Reinoud Krijnen zegt onder andere: "De toekomstige wethouders bekleden sleutelposities om van de Bergse politiek een betrouwbare partner te maken voor de samenleving. Ze dienen proactief te handelen op het betreffende domein door de raad tijdig in landelijke en lokale ontwikkelingen mee te nemen. De wethouder moet vakinhoudelijke kennis hebben in zijn portefeuille. Wethouders worden benoemd voor de gehele zittingsperiode, dus geen tussentijdse carrièreswitch. In heel het college moet financiële bedrijfsvoering bindend zijn."

 waarbij korte termijn beslissingen transparant worden afgewogen tegenover beslissingen met een lang termijnperspectief.

  1. Binnen het college zal dominant het vermogen en ervaring aanwezig moeten zijn om sturing te kunnen geven aan een grote organisatie.
  2. Wethouders moeten worden benoemd voor de gehele zittingsperiode. Dus geen tussentijdse carrièreswitch.
  3. Wethouders dienen een (eigen) netwerk te hebben of in ieder geval vaak en in nauwe samenwerking met het provinciebestuur en de diverse ministeries haar beleid vorm te geven.
  4. Het gehele college dient inzicht te hebben in de waarden, normen en inspanningen die onze samenleving binden. Zij zal hier haar bijdrage aan moeten leveren om deze te versterken en dient hier rekening mee te houden bij enige verandering van processen die onze samenleving raken.

Tot slot wij wensen u sterkte met het selecteren van die juiste wethouder die een belangrijke bijdrage kan leveren om onze gemeente uit de financiële- en bestuurscrisis te halen en die verantwoordelijkheid neemt voor de lokale taken.

Met vriendelijke groet,

Namens SAMEN0164, Reinoud Krijnen

Raadslid gemeente Bergen op Zoom

T: +31(0)611308930

e-mail: reinoud.krijnen@live.nl