Negen basisscholen actief met Textiel Race Brabantse Wal

HALSTEREN - WOENSDRECHT - REGIO - Van 6 tot en met 30 juni vindt de Textiel Race Brabantse Wal plaats. Negen scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! 

Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 6 en 30 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Kings of Indigo, LABFRESH en Walra bed- en badtextiel.

De scholen die in de Brabantse Wal meedoen zijn: Bs Fortuna, El Feth, Petrus en Paulus, RKBS de Zonneberg, OBS De Noordster, Anton van Duinkerken, Daltonbasisschool De Welle, De Kreek en Sint Maarten.