Het bestuur van Vriendengroep D’n Baaarg bij de Wadi waar het event plaatsvindt.
Het bestuur van Vriendengroep D’n Baaarg bij de Wadi waar het event plaatsvindt. Foto:

Fierljeppen op eerste pinksterdag in Huijbergen

HUIJBERGEN - Vriendengroep D’n Baaarg organiseert op zondag 5 juni, Eerste Pinksterdag, het Huijbergs Kampioenschap Fierljeppen.  


Het zou de afgelopen twee jaar ook al georganiseerd worden door deze vriendengroep, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Dus dit jaar zal het voor de tweede keer plaatsvinden op de Wadi aan de Boomstraat in Huijbergen. Vroeger organiseerde de plaatselijke KPJ dit sportief gebeuren op een weiland, maar die zijn ermee gestopt in 2012. Volgens de vriendengroep is het een mooie kans om weer wat te organiseren voor de jeugd in hun dorp. En dit op een unieke locatie in het dorp zelf. 

Het bestuur bestaande uit Dion Leenaerts, Bart Nelen, Rick Melissen, Bono Harrren, Freke Buijtenweg, Kim Leenaerts en Chantal van Gastel is dan ook klaar met de laatste vergadering, waar ze de puntjes op de i gezet hebben. Sponsoren zijn er ruimschoots gevonden en de plannen zijn uitgewerkt. De organisatie hoopt op een ruim deelnemersveld, prachtig weer en heel veel fun. 

Op eerste pinksterdag begint het spektakel om 14.00. Op het parkeerterrein naast de kerk komen toiletvoorzieningen. Voor de kerk wordt het podium opgesteld met de muziek en natuurlijk ook een tapwagen. Er zal er een snackkar zijn.  

Er wordt gesprongen in drie klassen: jeugd, heren en dames. Inschrijven kan via facebook, maar ook op de dag zelf. Tijdens het event zal de muziek verzorgd worden door een zanger en in de avond zal DJ Dave zijn deuntjes ten gehore brengen op de feestavond die nieuw is dit jaar. Voor alle nieuwtjes en updates kijk dan op de facebookpagina van de vriendengroep of het evenement. 

Afbeelding