Afbeelding
Foto: Cate Brugman

Educatieve ruimte geopend bij molen

HUIJBERGEN - Een half jaar geleden begon de bouw van de educatieve ruimte naast Molen Johanna in Huijbergen. De educatieve ruimte is nu zo goed als klaar, zelfs aan de rolstoelgebruikers is er gedacht. Deze kunnen dan over paden vanaf de weg naar de ingang van de ruimte.

Voor hen zal er ook nog een film gemaakt worden aangezien zij niet in staat zullen zijn om in de molen te kunnen klimmen. Met deze film worden zij rondgeleid binnen in de molen en kunnen zij dit zien op een scherm dat in de educatieve ruimte komt te hangen. Theo Sanders, voorzitter van Molen Johanna is erg blij met deze ruimte: " In deze ruimte kunnen wij grote groepen bezoekers kwijt, maar ook schooljeugd. De schooljeugd kunnen we hier meer leren over het vak van molenaar of ze kunnen uitleg krijgen in onze tuin. Deze is nog niet af, er komen leerzame planten, zoals vergeten groentes en weidebloemen. Ook is het prettig dat bezoekers naar het toilet kunnen, dit ontbrak namelijk nog. Op het aangelegde terras of binnen kunnen zij genieten van een bakje koffie of thee met iets lekkers erbij wat we zelf maken. De molen kan sinds een paar maanden zelf al het graan tot meel malen, dus dat kunnen we nu ook tot mixen maken in de keuken van de educatieve ruimte." 

De educatieve ruimte werd zondag dan ook feestelijk geopend door wethouder Jeffrey van Agtmaal onder het genot van een glaasje champagne. De wethouder kreeg ook iets bijzonders overhandigd, namelijk het eerste zakje mix om het Wilhelmietenbroodje thuis te maken. Dit is een donker broodje en nieuw in het assortiment van de molen. In de educatieve ruimte kunnen ook vergaderingen en exposities plaatsvinden. De ruimte wordt zowel gebruikt door de molen, als door HKK De Wilhelmiet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding