Afbeelding

Basisschool de Wegwijzer maakt kans op Verkeersplein

Algemeen

LEPELSTRAAT - Basisschool de Wegwijzer heeft te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een verkeersplein van het ANWB Fonds. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. 

Wie hieraan mee wil werken kan voor 25 mei een stem uitbrengen via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van basisschool de Wegwijzer.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. In totaal zijn er in Noord-Brabant 54 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier. De Wegwijzer liet weten: ‘De verkeersveiligheid rondom onze school is matig. We willen graag extra zebrapaden in de straat om het oversteken naar school veiliger te laten verlopen. De meeste leerlingen wonen dichtbij en komen op de fiets naar school. Een verkeersplein is zeer welkom. Onze school ligt namelijk in een relatief kleine dorpskern, waar onze leerlingen weinig ‘vreemde’ verkeerssituaties kunnen oefenen voordat ze naar de middelbare school gaan. We integreren het verkeersplein in ons jaarplan.’ 

De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend. 

Gun je basisschool de Wegwijzer een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen vóór 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen.