Hulde voor ODIO-jubilarissen
Hulde voor ODIO-jubilarissen

ODIO-hulde voor uniek vijftal

Algemeen

OSSENDRECHT – In november rondde ODIO de kaap van negen decennia voetbalsport in Ossendrecht. Corona-perikelen zette echter een dikke streep door alle activiteiten. Zo ook het fêteren van de oud-strijders. Zondag 15 mei stond de jubilaris alsnog met terugwerkende kracht stil bij een handvol unieke lidmaatschappen. Voorafgaand aan de gewonnen derby ODIO-METO aandacht voor ruim 320 jaar clubliefde.

Louis Verbraeken was gedurende zijn 62 jaar voetballer, leider en jarenlang verzorger van het eerste elftal. Ook nu bezoekt hij nog regelmatig het sportpark. Zo ook Willy Clarijs, met 63 ODIO-jaren op de teller. De oud-speler was vele jaren verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de veteranen. Anno 2021-2022 is hij nog steeds fervent supporter en mist zelden een thuiswedstrijden van het eerste team. Toon Bogers heeft eveneens een rijk voetballeven en nauw betrokken bij de bouw en verbouwingen van de kantine en kleedlokalen. Ook na 64 jaar is het lid van verdienste hij nog steeds actief bij de klusjes aan het clubgebouw. Henk van Zunderd is eveneens 64 jaar verbonden aan ODIO. In het verleden voetbalde hij is diverse elftallen en tot op hoge leeftijd. Ook hij werd lid van verdienste, mede door zijn enorme staat van dienst als jeugdleider en trainer, was verantwoordelijk voor het damesteam, voorzitter jeugdbestuur en actief bij de bouw van de kantine.

Felicitaties
Harrie de Wit tikt inmiddels 70 jaar lidmaatschap aan. Als speler van het eerste elftal vertrok hij even naar METO, het werd hem vergeven. De jubilaris was tot enkele jaren terug nog fanatiek kaarter bij de club en ook animator van de oud-papierploeg. Alle vijf werden in het bijzijn van wederhelften door voorzitter Roger Withagen gefeliciteerd.