Wethouder Jeffrey van Agtmaal krijgt uitleg
Wethouder Jeffrey van Agtmaal krijgt uitleg Foto: Cate Brugman

Demerstraat wordt vernieuwd

Algemeen

HUIJBERGEN - De Demerstraat in Huijbergen is al enige tijd een grote bouwplaats. Overal waren ze bezig met graven om hier het riool te gaan scheiden van het regenwater. Hierdoor zal het rioleringsstelsel minder belast gaan worden en zal er minder wateroverlast ontstaan. Achter de laatste huizen aan de Demerstraat loopt de Blikloop. Met het nieuwe systeem komt het opgevangen regenwater hierin terecht en dit moet leiden tot minder droogte in het gebied. 

Om dit alles te kunnen realiseren moet er dus ook in de Blikloop het een en ander aangepast worden. Wethouder Jeffrey van Agtmaal had de eer om het eerste betonnen rioleringswerk hiervoor te mogen plaatsen. Na enige uitleg en begeleiding van een medewerker plaatste de wethouder zorgvuldig dit element. Jeffrey Van Agtmaal lichtte toe: “Al jaren kampte de Demerstraat met wateroverlast na hevige regenval. Hier komt dan ook het hele rioolstelsel van Huijbergen op uit. Hoog tijd om hier iets aan te gaan doen. Voor bewoners is dit minder prettig, het zorgt voor een langdurige bouwput en overlast door de werkzaamheden. Maar daarna zal er minder overlast zijn na hevige regenval. Na de Demerstraat gaan we op andere plekken in Huijbergen ook de boel vernieuwen die hierop uitkomt.” 

De werkzaamheden zullen naar verwachting tot eind september gaan duren, maar dit kan door onvoorziene omstandigheden eventueel ook half oktober worden. Omwonenden zijn minder blij mee met de werkzaamheden en dat is dan ook te lezen op Facebook. De werklieden beginnen vaak al om 6.30 uur met lawaai maken. Het trottoir is er slecht terug ingelegd waardoor er tegels losliggen, omhoog steken of grote kieren inzitten waardoor mensen met een rollator ongelukkig ten val kunnen komen. Maar ook aan het begin van de Demerstraat is een bouwput te zien die niet afgeschermd is gedurende de tijd dat er niemand aan het werk is, waardoor er mensen in kunnen vallen. Zij zien dit dan ook graag opnieuw gedaan worden.

Met een door de wethouder bestuurde kraan wordt het betonnen rioleringswerk geplaatst.