KBO-voorzitter Barbariet Hellemons leidt de dans op het jubileumfeest van KBO Halsteren.
KBO-voorzitter Barbariet Hellemons leidt de dans op het jubileumfeest van KBO Halsteren. Foto: Dennis van Loenhout

“Op naar de 100!”

Algemeen

HALSTEREN – Het was een feest met terugwerkende kracht, maar daarom was het niet minder mooi. Op woensdagmiddag 11 mei vierde de Halsterse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen, kortweg KBO, haar 70-jarig bestaan, dat eigenlijk al in 2020 plaatsvond.

In een afgeladen Dorps Koffiehuis genoten zo’n 90 ouderen van koffie, gebak, livemuziek, meezingers, een warm en koud buffet, maar vooral van elkaars gezelschap. De viering van het 70-jarig bestaan van de Halsterse KBO was een feest waar ze allemaal heel lang – maar liefst twee jaar – naar uitkeken. “Dat we het nu eindelijk kunnen vieren is een heel goed gevoel”, zegt penningmeester Riekie van den Boom, “wat zeg ik, het is gewoon heerlijk! Ook omdat we ons enorm thuis en welkom voelen in het Dorps Koffiehuis.”

Met 172 leden is de Halsterse KBO, zelfs na twee coronajaren waarin activiteiten nauwelijks mogelijk waren, nog altijd een zeer gezonde vereniging. Ouderen profiteren niet alleen van geboden ondersteuning bij WMO-zaken of bij het invullen van de belastingaangifte, maar vinden bij de KBO vooral een laagdrempelige manier om sociaal actief te blijven en plezier te beleven aan leuke activiteiten en uitstapjes met andere ouderen. “Binnenkort hebben we een modeshow, we gaan snel een keer op bezoek bij de Kaasboerderij en in augustus gaan we met de bus naar Amsterdam!” zegt Riekie, “en bij al die activiteiten en uitstapjes zien we blije gezichten. Net als vandaag. Blije gezichten, dat is waar de KBO om draait.”

Dat vindt ook de kersverse voorzitter, Barbariet Hellemons, die in januari aantrad. “Dat onze vereniging 70 jaar bestaat is een heel groot compliment voor al die besturen die ons zijn voorgegaan in al die jaren. We zijn een fantastische groep, met een gemoedelijke sfeer waarin iedereen elkaar kent. De coronatijd was zwaar voor onze leden, maar onze koffie en thee uurtjes zijn weer drukbezocht als vanouds. De opkomst bij ons jubileumfeest zegt veel over hoe mensen ernaar snakken om weer dingen te kunnen doen.”

Nadat er uitgebreid werd geproost op de 70-jarige KBO en op het leven in het algemeen keerden de genodigden huiswaarts met een kleine attentie en de belofte dat de KBO de komende tijd nog veel meer leuke dingen gaat organiseren. Die busreis naar Amsterdam bijvoorbeeld. Barbariet Hellemons en Rieke van den Boom weten het zeker: “De KBO Halsteren gaat op naar de 100, en wij gaan proberen dat ook te halen!”

De maandelijkse bingomiddag van KBO Halsteren vindt plaats op 25 mei, vanaf 13.30 uur in het Dorps Koffiehuis. Alle KBO’ers zijn welkom.

Afbeelding