Muziek is een rode draad in het leven van Ron van Hoof.
Muziek is een rode draad in het leven van Ron van Hoof. Foto: Dennis van Loenhout

Er zit al 25 jaar muziek in RvH Electrotechniek

PUTTE / HOOGERHEIDE – Als er na 25 jaar nog steeds muziek zit in je onderneming, dan heb je als ondernemer iets goed gedaan. Bij RvH Electrotechniek klinkt die muziek na 25 jaar niet alleen figuurlijk, maar ook nog steeds letterlijk. En dat treft, want er is wat te vieren!


De hele regio kent Ron van Hoof, is het niet als ondernemer, dan wel als zanger. Muziek is een rode draad in het leven van Ron (63), maar niet veel mensen weten dat het ook de muziek is die van hem een zelfstandig ondernemer maakte. Dat gebeurde 25 jaar geleden, maar hij herinnert het zich alsof het gisteren was: “Ik werkte bij Philip Morris als technicus, maar de ploegendienst lag me absoluut niet. Ik speelde in een band waarmee we zeker 150 avonden per jaar op pad waren, dat viel eenvoudigweg niet te combineren met mijn werk. De vraag “wat nu?” drong zich op, en voor mezelf beginnen was mijn antwoord.”

Met dat eigen bedrijf zette Van Hoof de kroon op zijn werk. Als jong ventje wist hij al dat hij elektricien wilde worden.

“Een kennis van mijn ouders, Cor van Beeck, repareerde tv’s. Ik weet nog dat ik naast hem op een stoeltje zat te kijken hoe hij die tv’s openmaakte en eraan werkte. 'Wauw!' dacht ik dan. Door hem wist ik dat ik elektricien wilde worden. Mijn eerste baan was op het breifabriekje van Bradford in Putte. Hoewel ik inmiddels in Hoogerheide woon en ons bedrijf daar ook is gevestigd, liggen mijn hart en ziel nog steeds in Putte.”


Huisinstallateur

Het succes van RvH Electrotechniek is simpel uit te leggen, zegt Ron: “We zijn altijd klein genoeg gebleven. Hele grote projecten, dat is niks voor ons. Dan kun je niet de kwaliteit leveren die wij belangrijk vinden. Onze meterkasten zien er gelikt uit, wij gebruiken geen flexibele buizen, maar buigen nog onze eigen pijpjes. Voor wie het wil zien, springt de kwaliteit die wij leveren eruit. We zijn al 25 jaar de huisinstallateur van de gemeente Woensdrecht. Volgens mij kun je als ondernemer geen mooier compliment krijgen dan zulke trouwe klanten.” 


Onderwijzer

Onlangs werd Rons zoon Carlo, die al jarenlang deel uitmaakt van het team van RvH Electrotechniek vennoot in het bedrijf. Dat is een mooie stap op weg naar de toekomst: “Op termijn wil ik het wat rustiger aan kunnen doen”, zegt Ron, “om meer tijd te hebben voor mijn kleinkinderen, en meer te kunnen zingen, maar ook zodat ik me meer kan richten op de NEN 3140-cursussen die ik nu al verzorg. Toen meneer Buijs op de LTS in Ossendrecht tegen mijn ouders zei dat ik onderwijzer moest worden wilde ik daar niks van weten, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ik vind het mooi om mijn vakkennis over te brengen. Jonge mensen zijn heel belangrijk, in ons bedrijf, maar ook daarbuiten.”


Stagiairs

Dat blijkt uit het jonge team van RvH Electrotechniek dat naast Ron en Carlo bestaat uit administratief medewerkster Marit en monteurs Wim en Niek. Die laatste is nog geen twintig jaar oud, en kwam na zijn stage in vaste dienst bij RvH Electrotechniek. Geen toeval, legt Ron uit: “Het vak leren aan die enthousiaste, jonge gasten is het leukste dat er is. We zijn een erkend leerbedrijf, en we hebben de reputatie dat het leuk is om stage bij ons te lopen. Dat is omdat de sfeer heel goed is, en we regelmatig geintjes met elkaar uithalen, maar ook omdat we van ons vak houden en trots zijn op wat we doen. Ik ben een vakidioot, altijd geweest, en ik heb mijn team aangestoken met die gekte. Zo hou je het 25 jaar vol.”


Actiemaand

In dit jubileumjaar is elke maand een actiemaand bij RvH Electrotechniek. Deze maand betaal je slechts 25 euro - exclusief montage - voor een rookmelder, die vanaf juli verplicht is op elke etage. RvH Electrotechniek is al 25 jaar het adres voor elektrotechniek, verlichtingsprojecten, inbraakbeveiliging, camerabewaking, datanetwerken, inspecties van materiaal en installaties en NE N3140-cursussen. Meer informatie op www.rvhelektro.nl

Afbeelding
Ron van Hoof met zoon Carlo, Wim en Niek.
Afbeelding
Muziek is een rode draad in het leven van Ron van Hoof, hier schittert hij op het Brabantse Wal Festival.
Afbeelding