Gerald de Waal krijgt zijn onderscheiding opgespeld.
Gerald de Waal krijgt zijn onderscheiding opgespeld. Foto: Cate Brugman

Gerald de Waal

uit Huijbergen ontving een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet bij de plaatselijke voetbalvereniging en oprichter van de activiteitencommissie bij VIVOO. De Waal is er 16 jaar trainer van de jeugd, dames 2 en heren 3. Ook is hij 20 jaar vrijwilliger bij het 4 mei comité Huijbergen en al 42 jaar vrijwilliger bij Stichting Vrienden van Bokkie. Daarnaast is Gerald de Waal al jaren bestuurslid bij de Wandelende Tak en 8 jaar bestuurslid bij Tennisvereniging Huijbergen.


Mariëtte van der Vliet


Ook in Huijbergen kreeg Mariëtte van der Vliet een Lintje uitgereikt. Zij is vrijwilliger en oprichter van M.S. patiënten contactgroep omgeving Bergen op Zoom en is 19 jaar lid van het parochiebestuur bij de Rooms-Katholieke Kerk Hoogerheide. Zij is 20 jaar stervensbegeleider in de gemeenten Kalmthout en Woensdrecht en lid en ervaringsdeskundige van het Cliëntenplatform gemeente Woensdrecht. Ook is Mariëtte van der Vliet lid Cliëntenraad ISD Brabantse Wal en actief als ervaringsdeskundige Wmo adviesraad gemeente Woensdrecht.


Jac Broos


In Hoogerheide ontving Jac Broos een Koninklijke onderscheiding voor 35 jaar inzet als jeugdleider, leider, scheidsrechter, bestuurslid, wedstrijdsecretaris en vrijwilliger bij RKVV METO. Broos is ook bestuurslid van KPJ Roosendaal, (jeugd)leider bij WVV’67 en vrijwilliger, bestuurslid en secretaris bij Vogelvereniging Vogelvreugde. 


Frans Schuurbiers

Als laatste was het de beurt aan Frans Schuurbiers uit Hoogerheide, hij werd door burgemeester Steven Adriaansen Koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet als bouwer van praalwagens en tevens voorzitter van Bouwclub ‘De Bokkenrijders'. Schuurbiers is ook al 22 jaar vrijwilliger en adviseur bij Bouwclub ‘De Bokkenrijders' en net zo lang voorzitter van Postduivenvereniging ‘Vlug en Eerlijk'. Ook is hij 7 jaar jeugdleider en -trainer bij Voetbalvereniging Vivoo.



Voor alle acht te onderscheiden inwoners gaf burgemeester Steven Adriaansen dinsdagochtend een mooie toespraak. Er werd uit volle borst gezongen door het voltallige college om het bijzondere moment in het leven van de decorandi extra feestelijk te maken. 

Mariette van der Vliet met Oranje Lintje.
Jac Broos lid in de Orde van Oranje Nassau.
Frans Schuurbiers Koninklijk onderscheiden.