Kees en Lilian de Ron in het nieuwe eethuis van Kelian.
Kees en Lilian de Ron in het nieuwe eethuis van Kelian. Foto:

Opening Cafetaria-eethuis Kelian in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Op 1 maart ontvingen ze de sleutel van horecazaak Leonita aan de Kerkstraat in Lepelstraat. Nieuwe uitbaters Kees en Lilian de Ron gingen meteen aan de slag en draaiden de cafetaria door. Op vrijdag 6 mei openen ze er officieel een sfeervol eethuis bij in het voormalige café, dat afgelopen maanden een ware metamorfose heeft ondergaan.


"We kunnen mooi voor Moederdag gaan draaien, de vergunning is goedgekeurd en alles is zo goed als klaar", vertellen Kees en Lilian de Ron enthousiast. De naam van hun 'Cafetaria-eethuis Kelian' is niet uit de lucht komen vallen. Beiden zijn 55 jaar en hebben hun sporen in de horeca verdiend. Cafetaria-eethuis Kelian in Lepelstraat is hun derde bedrijf. "Eerst hebben we een eetcafé gerund op De Heen en de laatste vijf jaar eterij Kelian in Klundert. Dit laatste bedrijf hebben we vorig jaar verkocht. Op tweede kerstdag kreeg ik ineens een appje van een oude klant van de eterij op De Heen die liet weten dat hij 'iets leuks voor ons had'. Hij wees ons op de zaak van de familie Luijkx in Lepelstraat die verhuurd was. Ik ken Lepelstraat nog wel van vroeger, hier was een bar-dancing gevestigd. Destijds zat Leonita nog aan de overkant", legt Kees de Ron uit. 

Kees en echtgenote Lilian hoefden niet lang na te denken over hun  nieuwe uitdaging. Ze wonen in Roosendaal en op en neer rijden is heel goed te doen. "Wel hebben wij meteen aangegeven dat we van het café een restaurantgedeelte wilden maken. Dit is een bewuste keuze, het werken moet wel leuk blijven en te behappen. Nu zijn de uren te overzien", vertelt Lilian. De zaal aan de achterzijde van het pand hoort overigens niet bij het gedeelte dat Kees en Lilian runnen. De nieuwe uitbaters zijn nog wel op zoek naar allround horecamedewerkers voor de cafetaria en het eethuis. 

Terwijl de goed lopende dorpscafetaria na een opfrisbeurt gewoon doordraaide, werd het cafégedeelte flink onder handen genomen. Van een bruin café is een sfeervol up-to-date eethuis gemaakt. "We gaan hier populaire gerechten met leuke driegangenmenu's aanbieden, waarvan de prijs-kwaliteit moet kloppen. Een laagdrempelig eethuis waarin iedereen welkom is en waar de kaart na de zomer verandert", zegt Kees. Bij voorkeur kan er voor het eethuis gereserveerd worden, via telefoon 0164-630043. 

Openingstijden van het eethuis Kelian zijn in mei vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 21.30 uur. De cafetaria is van woensdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 20.00 uur. In de maanden juni, juli en augustus zijn de openingstijden woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.30 uur. In de wintermaanden wordt er wellicht high tea geserveerd. 



Voor Cafetaria-eethuis Kelian in Lepelstraat.
Kees en Lilian de Ron voor hun Cafetaria-eethuis Kelian in Lepelstraat.
In het nieuwe eethuis van Kelian.