Volop keus op de plantjesmarkt.
Volop keus op de plantjesmarkt. Foto: Bep Tielemans.

Koningsdag brengt Lepelstraat op de been

LEPELSTRAAT - Mooier weer had de Oranje Vereniging Lepelstraat zich niet kunnen wensen op woensdag 27 april. Zij konden voor het eerst een heel programma ten uitvoer brengen met traditionele onderdelen als de versierde fietsentocht met muziek van De Zeekralen, een muzikale obade door Harmonie Sint Antonius, Oud Hollandse spelletjes, een bingo en een biljartwedstrijd. 


De kinderen gingen met hun versierde fietsjes van start op het Kerkplein waar ook de bloemenmarkt de nodige klanten trok. De activiteiten voor de kinderen gingen verder op het plein bij het ‘t Weike. Bij het Patronaat was een gezellig terras voor alle bezoekers.
Deze dag kende alleen maar winnaars, maar prijzen werden verloot voor de versierde fietsjes in de vorm van drie Gezinsarrangementen, geschonken door Akkermans Leisure & Golf uit De Heen voor de uitdagende Adventuregolf. De prijzen werden gewonnen door Jinek van Roosendaal, Bibi Bouwman en Marius Bakx.
De prijzen voor de kleurplaten gingen naar Beau Roosendaal, Jara van Giels en Stijn en Noortje Veraart. Voor de bingo waren er geldprijzen en bonnen voor asperges en aardbeien van Aspergeteler Ooms. De winnaar van de Koningswedstrijd biljarten was Wim Musters.

Burgemeester Frank Petter en zijn vrouw brachten in de middag een bezoek aan Lepelstraat en feliciteerde de nieuwe organisatie met het gezellige programma en dankte hen voor hun inzet.
Oranje Vereniging Lepelstraat gaat na deze editie voortvarend aan de slag om het programma uit te breiden. Ideeën daarvoor zijn altijd welkom en natuurlijk ook de nodige handjes op die dag. Wil je meehelpen, laat het ons dan even weten.


Halsteren

Koningsdag in Halsteren werd eindelijk weer als vanouds gevierd. Duizenden mensen bezochten Landgoed de Beek waar een heel gemoedelijke sfeer hing. Mensen waren blij dat ze elkaar weer in deze sfeervolle ambiance konden ontmoeten. Kinderen leefden zich uit met leuke spelonderdelen en op springkussens. Minpuntje voor een deel van de vrijmarkt was het stoffige zand op het onlangs ingezaaid gras, maar dat mocht de pret niet drukken. 

In en rond de Hof van Ram bij heemkundekring Halchterth bruiste het van gezelligheid. In het voormalige oude raadhuis, nu 1633 eten en drinken, werd bijgepraat door (ooit) gedecoreerden. Burgemeester Petter en echtgenote kwamen een kijkje nemen en praatten gezellig mee.

Oranjevereniging Halsteren was tevreden over het verloop van Koningsdag. 

Voor de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is vanuit de Oranjevereniging traditiegetrouw een programma opgezet. Dat geldt ook voor Lepelstraat waar de plaatselijke OVL de herdenking organiseert.

In vol ornaat op het Koningsfeest.
Plezier bij het bussen omgooien.
Het springkussen is en blijft favoriet.
Strijd om de biljarttrofee.
De burgemeester en echtgenote bij bewoners van Thomashuis Lepelstraat.
Oranjesfeer op Landgoed de Beek.
Talent in de dop in Halsteren.
Afbeelding