Martine Hofland voor haar winkel Stoffen & Stiksels die tien jaar bestaat.
Martine Hofland voor haar winkel Stoffen & Stiksels die tien jaar bestaat. Foto: Bep Tielemans

Tien jaar Stoffen & Stiksels

HOOGERHEIDE - Het is feest bij Stoffen & Stiksels. Op 1 mei is het tien jaar geleden dat Martine Hofland (47) de deuren opende van haar creatieve winkel aan de KLM Laan in Hoogerheide. 


Om dit heuglijk feit te vieren ontvangen alle klanten een Goody Bag bij besteding vanaf 25 euro. Iedereen kan bovendien de kassabon vanaf 25 euro of web-order vanaf dit bedrag inleveren voor deelname aan een loterij. "Hiermee zijn hele mooie handwerkpakketten te winnen van Durable, Lang Garens, Scheepjeswol en Rico Design", vertelt Martine. "Bovendien wordt het 10-jarig bestaan ook nog gezellig gevierd tijdens het vaste haakcafé. Dan gaan we gezellig een avondje samen haken."

Op 1 mei 2012 verruilde Martine Hofland haar werk in de reisbranche voor haar hobby: haken en breien. Met de winkel Stoffen & Stiksels maakte ze hier haar werk van. Vanaf het begin is de zaak gevestigd aan de KLM Laan. Martine begon er met een haak- en breicafé en workshops. Waar het winkelassortiment de eerste jaren vooral ook bestond uit stoffen, is de collectie steeds meer gericht op brei- en haak wol. 

"Je moet luisteren naar je klanten en het aanbod aanpassen naar de vraag", aldus Martine, die naast de winkel een volledige webshop draait. "Eigenlijk bestaat Stoffen & Stiksels uit twee winkels. Alles wat hier verkrijgbaar is staat ook op de webshop." Martine is blij dat na de vervelende coronaperiode de blik weer op vooruit gericht kan worden. 


Tip: het ruime assortiment bij Stoffen & Stiksels bevat tal van mooie cadeauartikelen voor Moederdag!