van de lokale politiek. Dat afscheid nam hij eigenlijk al in 2018, toen hij stopte als raadslid. De vraag of hij wethouder wilde worden kwam onverwacht, maar Kielman zei "ja”, en stond daarmee de afgelopen vier jaar aan het hoofd van de Woensdrechtse financiën.


"Als een dirigent voor je orkest”, omschrijft burgemeester Adriaansen de stijl van Henk Kielman als wethouder: "Je laat de gemeente achter met zwarte cijfers, en dat is een prestatie. Eind 2019 stonden we er heel anders voor, maar dat tij heb je weten te keren.” 

Bezoeken

VVD-fractievoorzitter Marius Bakker schetst het beeld van een wethouder die staat voor het verantwoord uitgeven van geld: "Zo was je een groot tegenstander van de konijnenpijp die in de Antwerpsestraatweg werd aangelegd. Je vond het geldverspilling, zei dat geen dier die wildtunnel zou gebruiken, en later is met camerabeelden aangetoond dat er inderdaad nauwelijks dieren doorheen gaan. Jou kunnen we zeker geen tunnelvisie verwijten. Met de bezoeken aan ondernemers die je tijdens de moeilijke coronatijd aflegde heb je veel goeds gedaan. Je bent een integer, standvastig en betrokken mens.”

Seniorenwoning

Kielman zelf geeft toe dat het een beetje pijn doet om de gemeenteraad voor de laatste keer toe te spreken: “Tenminste”, lacht hij, “ik dénk dat het de laatste keer is, maar dat dacht ik in 2018 ook. Het was een bijzondere tijd, en ik kan nu met een gerust hart rustig aan gaan doen. De financiën zijn goed, en er zijn veel bouwplannen in de gemeente. We zeggen allemaal dat niemand in Woensdrecht buiten de boot valt, dus ook ik niet. Ik vertrek met het geruste gevoel dat wethouder Rainier Schuurbiers een seniorenwoning voor me gaat bouwen, dat wethouder Thierry de Heer zorgt dat die duurzaam is, en ik weet dat mijn opvolger Jeffrey van Agtmaal die gaat betalen. In die woning ga ik zitten wachten op mijn honderdste verjaardag, en dan zal ik de burgemeester – die dan ook al 75+ is – met plezier ontvangen!”