Afscheid dominee Halsteren

HALSTEREN - De Protestantse Kerkgemeenschap Halsteren/Nieuw Vossemeer neemt op 1 mei 2022 afscheid van haar predikant ds. Henk van het Maalpad. Op 17 april is zijn emeritaat ingegaan.

Na diverse jaren als ziekenhuispredikant werkzaam te zijn geweest in het Bravis ziekenhuis (voorheen Lievensberg) wilde hij zijn werkzame leven afsluiten als gemeentepredikant. Ds. Van het Maalpad is bijna 10 jaar lang met veel energie en toewijding in de kerkelijke gemeente actief geweest. Hij staat bekend als een toegankelijke, open predikant, die altijd voor iedereen klaar staat. Trouw heeft hij vele mensen bezocht in zijn gemeenten, om lief en leed aan te horen, met een kop koffie en een goed gesprek. Ds. Van het Maalpad heeft zich sterk gemaakt voor veel activiteiten: bijzondere kerkdiensten of bijeenkomsten, zoals kind-op-schoot vieringen, Open Kerk of de Top 2000 dienst. Daarnaast nodigde hij regelmatig sprekers uit voor interessante thema-avonden of YouTube gesprekken. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet voor de samenwerking van de protestantse gemeenten op de Brabantse Wal.

Om iedereen de mogelijkheid te bieden om afscheid te nemen zijn er twee momenten gepland; een muziekvesper op zaterdag 30 april om 16.30 uur in het Kerkje aan de Voorstraat te Nieuw-Vossemeer en op zondag 1 mei 2022, om 10.30 uur een ‘officiële' afscheidsdienst. Aansluitend aan deze dienst is er een receptie in en rond de kerk, zodat iedereen de mogelijkheid heeft Ds. Van het Maalpad en zijn vrouw persoonlijk de hand te schudden.

Janneke KleinJan en Lia Rozendaal gaan met de vertrekkende dominee in gesprek: 23 april 11.00 uur op You Tube -Martinusgesprekken.