Jean-Pierre Nelemans neemt het stokje over van Peter van den Kieboom bij Autoshop Brabant.
Jean-Pierre Nelemans neemt het stokje over van Peter van den Kieboom bij Autoshop Brabant. Foto: Dennis van Loenhout

Verandering bij Autoshop Brabant: alles blijft hetzelfde

BERGEN OP ZOOM – Autoshop Brabant is een begrip onder automobilisten in de regio. Eigenaar Peter van den Kieboom werkte de afgelopen 15 jaar aan het succes van zijn bedrijf, met collega Jean-Pierre Nelemans aan zijn zijde. Jean-Pierre neemt het stokje nu over. Er verandert dus veel bij Autoshop Brabant, maar voor klanten blijft alles bij het oude.


Dat Autoshop Brabant het al 40 jaar volhoudt op een snel veranderende markt is een feit waar Peter van den Kieboom trots op is: “Vroeger werkten we uitsluitend voor particulieren”, zegt hij, “die markt is verschoven, maar we doen steeds meer voor dealers. Voor de inbouw van zaken als parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, navigatiesystemen, stoelverwarming en cruisecontrols weten ze ons als specialist te vinden, en dat geldt ook voor de inbouw van alarmsystemen. Vaak worden die door verzekeringsmaatschappijen geëist, en wij zijn één van de weinige bedrijven die ze kunnen inbouwen volgens de specificaties die in Nederland vereist zijn. Jean-Pierre is daar een kei in. Als wij op het nieuws horen dat het aantal autodiefstallen terugloopt, dan zijn we trots, want dan weten we dat we daar ons steentje aan hebben bijgedragen.”


Toen Peter ter sprake bracht dat hij overwoog te stoppen met werken, hoefde Jean-Pierre Nelemans niet lang na te denken: “Ik heb ooit mijn middenstandsdiploma gehaald, dus dat wilde ik wel eens benutten!”, lacht hij. In de 25 jaar dat hij bij Autoshop Brabant werkt vergaarde Jean-Pierre een enorme kennis van de producten die Autoshop Brabant verkoopt, en de inbouw ervan. “Dit is mijn vak, ik doe dit graag en ben er goed in. Zelfstandig ondernemer worden lijkt een grote stap, maar ik begin geen nieuw bedrijf. Autoshop Brabant is een gevestigde naam, met een groot en tevreden klantenbestand, zo’n bedrijf verdient het om voortgezet te worden en ik ben er trots op dat ik dat mag doen. Bovendien kan ik nog even op Peter blijven rekenen.”


Zekerheid

Sinds 1 januari is Jean-Pierre mede-eigenaar van Autoshop Brabant, want de komende jaren blijft Peter nog actief. “Samen zorgen we voor een vlekkeloze overgang”, zegt Peter, “dat verdient dit mooie bedrijf en dat verdienen al die klanten waarop wij kunnen rekenen. Voor hen verandert er niets. Wij blijven voor ze klaarstaan, snel reageren op vragen, een oplossing bieden voor problemen en zorgen voor alarmsystemen die feilloos functioneren en geluidssystemen die beter klinken dan ooit. De automarkt is continu in beweging, maar alarmen en geluidsupgrades zijn blijvende factoren. Autoshop Brabant is dat ook, met Jean-Pierre als opvolger is dat een zekerheid!”


"De automarkt is continu in beweging, maar alarmen en geluidsupgrades zijn blijvende factoren"