Afbeelding
Foto:

Het mooiste vind je in eigen tuin

HOOGERHEIDE – Thuisblijven is nog steeds het advies, en nu het lente wordt is dat helemaal niet erg. Het mooiste dat dit seizoen te bieden is vind je immers in eigen tuin, en bij Uw Groene Vakwinkel in Hoogerheide.

Richard en Anouska Wouts zijn liefhebbers van alles dat groen is. Van gazons tot vaste planten en van voorjaarsbloeiers tot moestuinen. Rond moestuinen heeft zich in het afgelopen jaar een ware trend ontwikkeld, vertelt Anouska: “Mensen zijn op zoek naar leuke dingen om te doen, al dan niet samen met de kinderen. Zo hebben ze in de afgelopen jaren massaal de moestuin herontdekt. In eigen tuin de lekkerste groenten en kruiden kweken is immers leuk, voor kinderen is het bovendien heel leerzaam en je hebt er weinig voor nodig. Een klein stukje grond is genoeg, en alle andere benodigdheden zijn bij ons te koop!”


Benodigdheden

Uw Groene Vakwinkel heeft een groot assortiment aan kant-en-klare moestuingrond, de beste bemesting, tuingereedschappen, bamboestokken, koepels, kassen en planten. Met één bezoekje aan Uw Groene Vakwinkel kan het moestuinfeest thuis beginnen, vertelt Anouska: “Bloemkool, rode kool, sla, prei, kruiden, tomaten, pootaardappelen, druiven, bessen, aardbeien, we hebben het allemaal en het doet het allemaal heel goed in een moestuin. Een moestuin is bovendien een mooi middel om kinderen te leren waar hun voedsel vandaan komt. Een tomaat komt niet uit de supermarkt, die kun je in eigen tuin kweken. Veel is daarvoor niet nodig: goede grond, goede bemesting, en binnenkort doet de zon de rest!”


Optimaal

Uw Groene Vakwinkel is niet alleen moestuinspecialist, maar ook grasspecialist. Voor de beste, op maat gesneden grasmatten is Uw Groene Vakwinkel dus ook hét adres. Eigenlijk verkopen Richard en Anouska Wouts domweg alles dat nodig is om elke tuin klaar te maken voor een mooie zomer.

“Wij verkopen bemesting van het merk DCM. Die bemesting is volledig organisch, en wordt gemaakt uit restproducten. Daardoor bindt de korrel zich gemakkelijk aan het zand, en spoelt hij dus niet weg. Zo krijgt de grond de optimale voeding. Goede grond is de basis voor een mooie tuin”, zegt Anouska. Uw Groene Vakwinkel kan een grondmonster analyseren, en zo de allerbeste bemesting bepalen. Op die manier komt elk gazon, elke border, elke haag en elke moestuin tot volle bloei dankzij Uw Groene Vakwinkel.


Buitenverkoop

Uw Groene Vakwinkel is een tijdje terug bovendien volledig verbouwd. Het dak werd vernieuwd en voorzien van een lichtkoepel, waardoor het assortiment nog beter tot z'n recht komt. "We hebben de schappen volledig opnieuw ingedeeld, zodat alles nog beter vindbaar is. Bovendien hebben we de parkeerplaats helemaal vernieuwd”, zegt Anouska. 

"Er is alle plek om te parkeren, maar ook voor onze buitenverkoop van vaste planten en voorjaarsbloeiers. Nu het beter weer wordt is er in de tuin heel veel moois te beleven. Wij dragen graag ons steentje bij om dat nog leuker te maken, we merken hoeveel behoefte iedereen daaraan heeft!”