Afbeelding
Foto:

Opening The Garden of Mala in Ossendrecht

OSSENDRECHT - REGIO - Veel mensen uit de omgeving kennen Monique Snepvangers uit Ossendrecht van het mountainbiken, maar daarnaast is zij ook een verbindingscoach. Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Hierbij hoort ook het vinden van rust, het zogenoemde zen worden.


In 2020 zocht Monique naar oplossingen vanwege de toen geldende maatregelen. Zo wilde zij een plek waarbij de mensen veilig in groepsverband of individueel in de open lucht hun rust kunnen vinden. Deze plek moest ook mensen verbinden en zo ontstond het idee voor de Japanse Verbindingstuin in haar achtertuin. De Japanse verbindingstuin heeft volgens de Japanse filosofie vijf elementen: aarde, water, vuur, wind en leegte.

Zo zocht Monique contact met De Dooij tuin- en landschapsontwerp om deze droom te realiseren. Begin februari 2021 werd er begonnen met de aanleg en eind 2021 was de afronding in zicht. Daarna was het een kwestie van groeien van de planten en struiken. In de verbindingstuin zijn typisch Japanse struiken geplaatst zoals Ginkgo Biloba (Japanse Noot), Hakonechloa Macra (Japans Berggras) en Fargesia Nitida (Bamboe). Al met al een prachtig resultaat.

The Garden of Mala is de naam die Monique aan haar Japanse Verbindingstuin heeft gegeven: “The Garden of Mala wordt een tuin waar mensen door de verschillende elementen tot rust kunnen komen. Hier zullen yoga, mindfulness coaching, Padwerk lezingen en meditatie gegeven worden. Ook gaan we dagen organiseren en meer activiteiten. Als er lezingen zijn vragen we een kleine vergoeding voor koffie/thee, alles wat we hiermee verdienen besteden we weer uit aan iemand om een middag te verzorgen in onze tuin. Vanaf begin mei wordt er op woensdagavond om 19.30 uur yoga en meditatie gegeven. Op donderdagochtend van 8.45 uur tot 9.45 uur is er een yogales in de tuin verzorgd door Jane. Iedereen is welkom en de yogales is gratis. We maken gebruik van de Boeddhistische beoefening Dana. Als je wil kun je daarna blijven en onderhouden we samen de tuin. Voel je niet verplicht alles is goed. We starten op donderdag 5 mei."

The Garden of Mala wordt zaterdag 30 april van 13.30 tot 17.00 uur feestelijk geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. De tuin is te vinden aan de Armendijk 3 in Ossendrecht. Na de opening zal de tuin geopend zijn van1 mei tot 1 oktober. Wilt u in deze maanden komen kijken, kijk dan op de website www.thegardenofmala.nl, op Facebook of Instagram voor de actuele openingstijden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding