Het elftal van oud-NAC.
Het elftal van oud-NAC.

Voetbalspektakel oud-Halsteren en oud-NAC

Algemeen

HALSTEREN – Wie in Halsteren woont en van voetbal houdt weet al lang: RKSV Halsteren heeft iets magisch. Aanstaande vrijdag toont die magie zich op z’n mooist – en als vanouds – als een elftal van oud-spelers het opneemt tegen oud-NAC. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, dus het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden. Nog mooier is het feit dat toeschouwers rechtstreeks bijdragen aan een bijzonder goed doel.

Het idee van een wedstrijd tussen oud-NAC en oud-Halsteren ontstond al twee jaar geleden. Het idee was toen om geld in te zamelen voor Bergenaar Hugo Wolff, die een stamcelbehandeling moest ondergaan om zijn MS tot staan te brengen. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten, de wedstrijd kon twee keer niet doorgaan door de beperkingen. Gelukkig slaagde Hugo Wolff er in die tijd alsnog in om een behandeling te ondergaan en gaat het met hem een stuk beter. Toch bleef het idee van de wedstrijd sluimeren bij Ad Gladdines, die als voetballer furore maakte bij zowel Halsteren als NAC. “Driemaal is scheepsrecht”, zegt hij.

Herinneringen

In zijn actieve carrière als voetballer speelde Gladdines zowel bij Halsteren als bij NAC. Dat hij zich voor deze wedstrijd aansluit bij het team van Halsteren behoefde geen lange bedenktijd: “Mijn hart ligt bij Halsteren”, zegt hij, “het sportpark op de Beek heeft iets magisch. Ik heb talloze herinneringen aan talloze mooie wedstrijden. Mijn eerste wedstrijd bij Halsteren was er een tegen Manchester City, die wonnen we en ik scoorde nog ook. Totaal onvergetelijk, ook door de grote aantallen toeschouwers! Ik kijk er naar uit om die gasten uit ‘mijn’ eerste weer te zien en met ze het veld op te gaan. Halsteren heeft een team met daadkracht, dat zie je aan deze wedstrijd, en die daadkracht kan tegen oud-NAC nog wel eens voor een mooie uitslag gaan zorgen.”

Bloedfanatiek

Naast Gladdines – die stiekem hoopt in elk geval één doelpunt te kunnen maken – bestaat het team van Halsteren uit grote namen als Carlo Tempelaars, John de Frel, Kick van Loon, Jos van Hees, André Maas, Robin Hansler en Pieter Burremans. NAC zet daar het geweld van mannen als Pierre van Hooijdonk, Jan de Smit, Matthew Amoah, Donny Gorter en Ton Lokhoff tegenover. “Bloedfanatiek”, zegt Gladdines over de tegenstander, “maar ik denk wel dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik voorspel lekker veel doelpunten.” De vaste omroepster van NAC, Annie van Hooijdonk, verslaat de wedstrijd en Frans Vermeulen is de trainer.

Een toegangskaartje voor de wedstrijd, die op vrijdag 15 april om 19.30 uur begint, kost slechts 3 euro. Goed besteed geld, legt Gladdines uit: “Het idee was altijd al om een goed doel aan deze wedstrijd te koppelen”, zegt Gladdines, “Hugo Wolff heeft onze hulp gelukkig niet meer nodig, maar nu zien we een schrijnende situatie in Oekraïne, waardoor we ook in onze gemeente vluchtelingen zien binnenstromen. Daarom gaat de helft van de inkomsten van deze wedstrijd naar initiatieven die Oekraïense vluchtelingen opvangen in onze gemeente.” Gladdines en zijn medespelers hopen op veel publiek, om een zo hoog mogelijke opbrengst te kunnen realiseren: “Het wordt een ouderwets leuk voetbalavondje”, zegt hij, “met optredens van een dweilband en een DJ voor en na de wedstrijd en tijdens de rust. Eigenlijk is het extra leuk om van die oude rotten zoals wij te zien voetballen. Want onze benen doen lang niet altijd meer wat ons hoofd wil…”

Ad Gladdines