Afbeelding

Blaos Mar Raok orkest op BWF

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het BMR Showorkest is bijna 30 jaar na z’n opheffing nog steeds beroemd onder muziekliefhebbers in Hoogerheide. Met het Tribute to BMR Showorkest maakt ‘Blaos Mar Raok’ een eenmalige comeback tijdens de muziekmiddag van het Brabantse Wal Festival, op zondag 24 april.

In 1971 richtte een vriendenclub in Hoogerheide een dweilorkest op, dat ze Blaos Mar Raok noemden. Eén van die vrienden was Hoogerheidenaar Ludo Pijnen, die in 2019 de vraag kreeg of hij er niet voor kon zorgen dat BMR een optreden op het Brabantse Wal Festival zou verzorgen. “Oud-leden opsporen bleek een grote klus, maar Ludo’s geduld en volharding werden beloond. Hij vond een groep van 15 muzikanten, uit diverse BMR-generaties bereid om alles op alles te zetten om een spectaculair optreden te verzorgen op het BWF. 

“Het heeft me veel tijd en soms stress gekost, maar nu staat er een supergemotiveerde groep, die al maandenlang fanatiek repeteert om het repertoire onder de knie te krijgen. Wat we precies gaan spelen verklap ik nog niet maar het worden herkenbare nummers, van Abba tot Lee Towers tot onze eigen oude nummers. Het wordt een prachtig optreden, dat is alvast zeker.”

Zo denkt niet alleen Ludo Pijnen erover, maar ook artiest Peter Koolen - bekend van het nummer “Juanita” en de bands The Sunny Boys en The Sparks - die tijdens het Brabantse Wal Festival zijn opwachting maakt als gastvocalist bij het Tribute to BMR Showorkest.

De presentatie is net als vroeger in deskundige handen van Louis Minnebach. “En Eric van Gurchom speelt weer de basgitaar”, zegt hij, “bovendien heeft hij gezorgd dat we ook een slaggitarist hebben, in de vorm van zijn zoon Virgil. Net als vroeger verricht het netwerk van BMR weer wonderen.”

Enthousiast

Het enthousiasme over de eenmalige return van BMR blijft Ludo Pijnen verbazen. Hij zegt: “We repeteren al enkele maanden. Dat doen we op maandagavond in café Boulevard. Maandag is de sluitingsdag voor Frank en Brigitte, maar voor BMR maken ze een uitzondering. Blijkbaar zijn er nog heel veel mensen die BMR een warm hart toedragen. Die mensen hebben nu de unieke kans om het unieke BMR Showorkest nog één keer te zien spelen. Zelf sta ik niet graag in de spotlights, ik ben actief achter de schermen, maar voor mij wordt het ook genieten!”