Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

TV Mattemburgh opent nieuw tennisseizoen

Algemeen

HOOGERHEIDE - Bij TV Mattemburgh is afgelopen zaterdag 2 april het tennisseizoen geopend. Dit keer was het een speciale opening, want de werkzaamheden voor de privatisering van de club zijn afgerond.  

Rob Takens, bestuurslid TC en JC, is erg trots op het resultaat: “We zijn als club met de Gemeente Woensdrecht in gesprek geweest om te gaan privatiseren. We wilden namelijk all weather banen zodat we het hele jaar kunnen blijven spelen. De gemeente had een tienjarenplan en daar hadden ze een bedrag voor aangeboden om dit te realiseren. Dit hebben wij met twee handen aangepakt en met dat geld zijn wij gaan privatiseren. Met dat geld hebben wij all weather banen aangelegd, maar ook een compleet nieuw hekwerk geplaatst en ledverlichting. Want wij willen als club ook wat doen aan de duurzaamheid. De volgende stap is zonnepanelen, die komen er in de week van 6 april. Het was best spannend om alles op tijd af te krijgen, want om de matten te lijmen mocht het niet kouder zijn dan 10 graden. Maar we hebben alles op het nippertje afgekregen, gisteren werden zelfs nog in de sneeuw de laatste puntjes op de i gezet. Maar het resultaat is fantastisch, helaas kwamen de nieuwe sponsordoeken die in het groen zijn niet op tijd aan.’’ 

Tijdens de open dag kwam er 15 kinderen voor een gratis tennisclinic en konden senioren een uur gratis lessen. Voor de leden was er een kleine competitie opgezet, waarmee er een prijs gewonnen kon worden. In totaal heeft TV Mattemburgh nu zes all weather banen en een kinderbaan, waarop 290 leden dus 52 weken per jaar kunnen tennissen. TV Mattemburgh telt een zestigtal jeugdleden.  

Afbeelding
De kinderbaan
Afbeelding