Afbeelding
Foto:

Warming-up blijft belangrijk

HOOGERHEIDE – Jubilaris Grenswachters weet als geen andere voetbalvereniging in de regio wat een actief transferbeleid betekent. Reeds decennia koppelt de honderdjarige talentvolle eigen zonen aan toppers en iets mindere goden uit alle windstreken. Veelal Belgische spelers vonden net over de meet nieuw voetbalgeluk. Doch ook Brazilianen en Ghanezen showden hun kunsten. Dit seizoen debuteerden wederom diverse allochtonen in het groengeel van Putte. Vanuit de Rotterdamse contreien meldde zich Patrick van Veen in de contreien. Een blijvertje, al was het alleen maar vanwege de opening van diens gelijknamige fysiopraktijk in Hoogerheide.


Grenswachters bivakkeert momenteel in de middenmoot van de Vierde Klasse B en lijkt zich, ondanks wat tegenvallende resultaten na de winterstop, moeiteloos te handhaven. Voorzichtig richt de club het vizier op de toekomst en zal een oplossing moeten vinden voor het op handen zijnde vertrek van Belgische sterkhouders als Tim van den Bleeken en Jaspers Cornelis. Patrick van Veen (29) speelde bij RSKV Aeolus alvorens hij het pad van een Putse schone kruiste. Hij verliet huis en haard, vond domicilie aan de grens en werk als fysiotherapeut bij Centrum Fit in Hoogerheide. Binnen de organisatie van het Centrum veranderde een en ander, voor Van Veen tijd om op persoonlijke titel verder te gaan. Een gat in de markt? “In de omgeving zijn meerdere fysiotherapeuten werkzaam. Naast de reguliere fysiotherapeutische activiteiten ben ik echter ook, als een van de weinigen in de regio, gespecialiseerd in liespijn en zogenaamd shin splint (aandoeningen aan het scheenbeen, red.) en de golfers- en tennisellebogen.” Fysiopraktijk Van Veen heeft onderdak bij Anytime Fitness, Ouwe Raedthuysplein 16 in Hoogerheide.


Klandizie

Door het opzetten van zijn eigen toko schoot er regelmatig een training bij in. Hierdoor stokt het aantal optredens namens Grenswachters in de Vierde Klasse B bij één duel. “Klopt . Thuis tegen RSV. Wel met 2-0 gewonnen, haha. Meestal speel ik mijn wedstrijdje in het tweede en zit met grote regelmaat op de bank. Verder heb in een seizoenkaart van Feyenoord, waardoor ik ook wel eens een zondagmiddag elders moet zijn”, knipoogt Patrick van Veen.


Voorkomen

Om je niet helemaal van potentiële klandizie te beroven, maar wat kunnen voetballers doen om zo min mogelijk een beroep op je te moeten doen? “Zweepslag, hamstring en enkelblessures zijn veel voorkomend. Ik blijf er bij dat een goede warming-up een hoop narigheid kan voorkomen. Verder zouden voetballers iets beter naar hun lichaam moeten luisteren. Tegen beter in gaan ze vaak net iets te lang met slepende pijntjes door, iets wat weer een langer herstel vergt”.


Inmiddels al de scepter qua medische begeleiding bij Grenswachters overgenomen? “Nee, nee. In Stefan Willemsen hebben ze de juiste man op de juiste plaats. Af en toe sta ik de jongens, als ze er om vragen, met wat advies bij”, besluit fysiotherapeut Patrick van Veen.