Afbeelding
Foto:

Vrolijkheid bij Ben van der Heiden

HALSTEREN – Zonder mondkapjes, zonder coronamaatregelen en met het vertrouwde, persoonlijke contact is het leven bij Ben van der Heiden zien, zorg & horen vrolijk als vanouds. Dat komt ook door een collectie brillen die knipoogt naar de zorgeloosheid van de jaren ’70 en de felle kleuren die synoniem zijn met die tijd.


Ook in de jaren ’70 was de wereld niet perfect, maar dat er veel vrolijks gebeurde is zeker: Bassie en Adriaan werden beroemd, ABBA wint het Songfestival en groeit uit tot een iconische band, de Muppet Show en Sesamstraat kwamen voor het eerst op tv en de zomertijd werd ook nog eens ingevoerd, waardoor het een uurtje langer licht bleef. Een mooie tijd om aan terug te denken, vindt ook ondernemer Gerrit Atres van Ben van der Heiden: “Bij zonnebrillen zien we al langer invloeden uit de jaren ’70 terug, maar vooral bij Etnia krijgen de brillen nu ook een seventies-tintje. Erg leuk, vind ik.”

Atres begon in 1988 als opticien, en maakte mee hoe de laatste invloeden uit de jaren ’70 uit het modebeeld verdwenen. “En nu zijn ze terug!” zegt hij, “met grote, zichtbare monturen in felle, primaire kleuren, met geknikte poten en mooie kleuraccenten. Deze brillen brengen een hoop vrolijkheid, we zien dat onze klanten daar behoefte aan hebben.”


Mimiek

Het team van Ben van der Heiden heeft op haar beurt behoefte aan ouderwets contact met klanten. Dat de coronamaatregelen zijn opgeheven en waardoor dat eindelijk weer mogelijk is, doet veel goed: "We hebben ons werk de afgelopen twee jaar goed kunnen doen, maar het feit dat mensen geen mondkapje meer hoeven dragen en we hun mimiek weer kunnen zien is toch een verademing”, zegt Atres, "dat het voorjaar in de lucht hangt en het weer beter wordt maakt het alleen maar mooier. Het enige dat dan nog nodig is, is een mooie, vrolijke bril.”


Comfort

Het vrolijke nieuws van Ben van der Heiden zien, zorg & horen stopt trouwens niet bij vrolijke brillen. Ook voor mensen met gehoorproblemen is er genoeg om vrolijk van te worden: "De technologie van de nieuwste gehoortoestellen blijft ons altijd positief verrassen”, vertelt Atres, "gehoortoestellen worden steeds kleiner, en ze kunnen steeds meer. Ze zijn oplaadbaar, kunnen audio en tv-geluid streamen en worden van wat ooit een noodzakelijk kwaad was steeds meer een product dat gericht is op comfort. Mensen die dit ontdekken en tegelijkertijd merken weer goed te kunnen horen zijn vaak enorm blij. Dan worden wij ook vrolijk.”

Afbeelding
Ben van der Heiden maart 2022
Ben van der Heiden maart 2022