Grensinfopunt Brabantse Wal gaat extra open op 23 maart

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op zoek naar leuk werk? Kijk eens over je eigen grenzen heen. Voor mensen die een baan, opleiding of stageplek over de grens zoeken, is er op woensdag 23 maart een uitgelezen kans om meer informatie te krijgen bij het Grensinfopunt Brabantse Wal.

Deze extra mogelijkheid wordt geboden in het kader van ‘Kijk Binnen Bij Bedrijven'. Het infopunt is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Woensdrecht aan de Huijbergseweg 3 en is op 23 maart speciaal open om meer te weten te komen over het werken en wonen over de grens. Men kan er dan terecht tussen 10.00 en 12.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het informatiepunt: www.grensinfo.nl


Creatieve activiteit voor mantelzorgers

WOENSDRECHT / HUIJBERGEN - BWI organiseert op 12 april om 19:30 uur in ’t Blickvelt Woensdrecht en op 14 april om 14:00 uur in MFC De Kloek Huijbergen een activiteit voor mantelzorgers: ‘Vrolijke schilderijen’ maken onder begeleiding van kunstenares Clara van Prooijen. 
Mocht je meer informatie willen, dan kan je terecht bij Veer Wouters, v.wouters@bwiwoensdrecht.nl. Mantelzorgers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteit.


Provincie steunt snelle woningbouw gemeente

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom krijgt ruim €85.000 euro uit de Flexpoolregeling van de provincie Noord-Brabant. Het geld wordt ingezet voor versnelling van drie woningbouwprojecten en nog enkele aparte woningbouwlocaties, verdeeld over de kernen van de gemeente.

De bijdrage van de provincie wordt door de gemeente Bergen op Zoom besteed aan de versnelling van de bouw van de woningbouwprojecten Nieuwe Vesting, de Markizaten, Gageldonk West en diverse woningbouwlocaties in Halsteren en Lepelstraat. Het geld wordt dan met name gebruikt voor extra capaciteit op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De verwachting is dat bij de gemeente de benodigde stappen in het proces zo sneller gezet kunnen worden.' Wethouder Barry Jacobs van Ruimtelijke Ontwikkeling is blij dat ook Bergen op Zoom met behulp van geld uit de Flexpoolregeling tempo kan maken met het doorlopen van de procedures. "We hebben een enorme opgave te doen in Brabant en Bergen op Zoom wil daar graag zijn steentje aan bijdragen. Door zowel in de stad als in de dorpen ruimte te zoeken voor woningbouw, willen we ervoor zorgen dat onze inwoners een fijne en betaalbare plek vinden om te wonen. Geld om die woningbouw ook daadwerkelijk te versnellen is dan ook van harte welkom”, aldus Jacobs.