Robin Jonkers, voorzitter van AC Olympia Halsteren.
Robin Jonkers, voorzitter van AC Olympia Halsteren. Foto: Dennis van Loenhout

Olympia houdt je jong

HALSTEREN – De Halsterse atletiekclub Olympia houdt je jong. Dat weten de leden, en dat weet het bestuur waarvan de gemiddelde leeftijd maar net boven de 30 ligt. Voorzitter Robin Jonkers legt graag uit hoe Olympia dat doet, je jong houden.


Sinds begin dit jaar is de 37-jarige Tholenaar Robin Jonkers voorzitter van AC Olympia. Hij nam de voorzittershamer over van Colin Harmsen van der Vliet, die niet langer de tijd had om zijn functie vervullen: “Ik zat al in het bestuur van Olympia”, zegt Robin, “en hoewel ik nooit overwogen had om voorzitter te worden en ook niet graag in de picture sta, hou ik wel graag het overzicht over zaken en vind ik het leuk om Olympia nog zichtbaarder te maken en te zorgen dat we “in the picture” komen. Hoewel we een gezonde vereniging zijn is dat toch nodig, ook wij zijn in de coronatijd leden verloren. Dat terwijl we heel graag mensen willen helpen om te gaan sporten: onze beginnersgroep ontvangt nieuwe lopers met open armen!”


Omgeving

Dat hardlopen ontspannend werkt weet Robin al jaren: “Het mooie is dat je altijd en overal kunt hardlopen. Je trekt je schoenen aan en gaat gewoon. Naarmate je conditie opbouwt, merk je dat je je vitaler voelt, dat je je beter kunt concentreren en dat je altijd energie over hebt. Dat is een fijn gevoel. Lopen kun je alleen doen, maar in clubverband is het nog leuker: als het even moeilijk wordt sleep je elkaar er doorheen, en samen wedstrijden lopen is ook leuker dan alleen. Bovendien hebben we ervaren trainers binnen de club, die lopers van elk niveau kunnen helpen. In de winter kunnen we trainen op de grasbaan van Sportpark de Beek, en in de zomertijd kunnen we ons geen mooiere uitvalsbasis wensen dan Fort de Roovere. We wonen in een prachtige omgeving om te lopen, ook dat is belangrijk!”


Wedstrijden

Nu de coronaregels vrijwel helemaal zijn losgelaten ziet Robin met Olympia allerlei kansen om weer op het netvlies van sporters te komen: “We willen graag weer eigen wedstrijden organiseren”, zegt hij, “voor de Oranjeloop en de Tien van Halsteren is het helaas te kort dag, maar een Surpriseloop en eigen trail in de herfst behoren zeker tot de mogelijkheden. Ook zou het heel mooi zijn als we met een eigen wedstrijd kunnen aansluiten bij een serie. Om dat voor elkaar te krijgen is een goede voorbereiding nodig, en ook uitbreiding van ons vrijwilligersbestand. Twee dingen zijn zeker: we gaan dingen doen, en wat we doen, gaan we goed aanpakken!”


Meetrainen

Hardlopen is een belangrijke sport bij Olympia, maar er is meer te beleven, benadrukt Robin: “Onze wandelgroep, onze damesloopgroep en onze gymnastiekgroep, die sport in de gymzaal in de Julianastraat, zijn ook al jaren vaste waardes in onze vereniging”, zegt hij. Welke discipline je voorkeur ook heeft, voor slechts 8 euro per maand ben je al lid van Olympia: “Om kennis te maken mag iedereen drie keer vrijblijvend meetrainen”, zegt Robin, “de club doet de rest. Ik weet zeker dat wie geproefd heeft van de sfeer bij Olympia vanzelf verkocht is.”


Kijk op: www.olympia-halsteren.nl