Afbeelding

Zorgen over Biomassa installatie

Algemeen

HALSTEREN - Rian Govers van Lokaal Realisme heeft de mogelijke komst van een biomassa centrale bij SABIC in Bergen op Zoom op de agenda laten zetten. Het blijkt dat de provincie een ontwerpvergunning heeft afgegeven voor het bouwen en in gebruik nemen van een biomassa installatie en een hete oliefornuis aan Plasticslaan 1. 

Govers wil weten hoe de andere fractievoorzitters erover denken om met de kennis van NU nog een biomassa centrale mede mogelijk te willen maken in de  gemeente. ‘Gezien de fijnstofuitstoot die bij dergelijke centrales hoort, moeten we ons echt afvragen OF we dit wel willen. Met de meest voorkomende windrichting uit het zuidwesten zal dit voor met name de inwoners van Halsteren van invloed zijn. 

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen vanaf 14 maart 2022 tot en met 25 april 2022 ter inzage bij de gemeente Bergen op Zoom. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente. Vanaf het moment van terinzagelegging is de ontwerpbeschikking te bekijken op de website van de provincie ‘www.brabant.nl’.

Indien u vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact opnemen met de behandelaar op telefoonnummer 013-206 01 00.

Eenieder kan tot en met 25 april 2022 ten aanzien van de ontwerpbeschikking schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Voor het tijdig mondeling inbrengen van zienswijzen kan een hoorzitting plaatsvinden.

Een verzoek daartoe dient binnen drie weken na de begindatum van de ter inzagelegging bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant te worden ingediend.

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, kunnen later beroep instellen tegen de definitieve beschikking.

Aan deze procedure is het kenmerk 2021-041730 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden. Indien u gebruik maakt van e-mail, dan verzoeken we u het kenmerk in de onderwerpregel te plaatsen. Op deze manier wordt uw correspondentie meteen gekoppeld aan het kenmerk in het zaaksysteem. De correspondentie middels e-mail dient u te richten aan inproces@omwb.nl.