Plaatsen nieuwe grenssteen door de burgemeesters van Woensdrecht en Kalmthout (België).
Plaatsen nieuwe grenssteen door de burgemeesters van Woensdrecht en Kalmthout (België). Foto: Pascal Brugman

Nieuwe grenssteen geplaatst

HUIJBERGEN - REGIO - Burgemeester Adriaansen (Woensdrecht) en burgemeester Jacobs (Kalmthout) hebben onlangs aan de Heidebaan in Huijbergen een grenssteen terug geplaatst.

De gemeente Woensdrecht is momenteel samen met diverse partners een aantal grensstenen aan het (her)plaatsen langs de landsgrens. Verschillende van deze grensstenen waren kapot, stonden scheef, stonden niet meer op de juiste plaats, waren verdwenen of waren in de sloot terecht gekomen. Bij de vorige controleronde van al deze grenspalen en grensstenen was dit aan de orde gekomen. Daarop hebben de betrokken Nederlandse en Belgische burgemeesters een verzoek ingediend bij de Grenspalencommissie om een aantal nieuwe grensstenen te laten steenhouwen. De grenspalencommissie is hierop ingegaan en de provincies Antwerpen en Noord-Brabant hebben daarop een 8-tal nieuwe grensstenen laten maken.

Grensstenen zijn de kleine broertjes van de grote gietijzeren palen. Officieel moeten er 41 grensstenen staan langs de Belgisch-Nederlandse grens die binnen de gemeentegrens van de gemeente Woensdrecht vallen.

oude grenssteen