Afbeelding
Foto:

Klein klusje? Bel de Klusbakfiets!

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Iedereen heeft ze: van die kleine klusjes die je zelf niet uitgevoerd krijgt, waarvoor de tijd je ontbreekt of waarvoor je kennis net iets tekortschiet. Een aannemer haalt er z’n neus voor op, een specialist vraagt de hoofdprijs, en jij zit met het probleem. Dat kun je nu oplossen, door de Klusbakfiets in te schakelen.


De Klusbakfiets is een landelijk initiatief dat in verschillende steden actief is. Het is mooi in al z’n simpelheid: een ervaren klusser, gewapend met een goed uitgeruste bakfiets, rukt uit om kleine klusjes te doen in en rond het huis van mensen die daar behoefte aan hebben: particulieren, bedrijven, scholen of VVE’s bijvoorbeeld. Het concept is zo mooi dat Hoogerheidenaren Fred en Bianca van den Corput vonden dat ook de regio Bergen op Zoom een klusbakfiets verdient: “Ik werk al jaren als servicemanager van een multinational, en ik had behoefte aan wat anders. Ik wilde terug naar de basis: kleine klusjes, voor gewone mensen. Toen ik hoorde van de Klusbakfiets wist ik: dit wordt het!”


Betaalbaar

De Klusbakfiets kun je inschakelen voor een enorme waaier aan klussen, legt Fred uit: “Wil je dat de tegels in je tuin worden schoongespoten? Dat je dakgoten worden schoongemaakt? De schuur wordt opgeruimd? Wil je een steuntje in de douche gemonteerd hebben? Moet het plafond worden gewit? Moet je groepenkast worden aangepast omdat je elektrisch gaat koken? Wil je rookmelders installeren? Kan je tuin een onderhoudsbeurt gebruiken? Heb je timmerwerk of moet er geschilderd worden? Dan kun je ons bellen! Wij zijn er niet om een aanbouw te realiseren, maar om de kleine dingen te doen voor mensen die ze niet zelf willen of kunnen doen. We werken met een uurtarief vanaf 35 euro, dus het blijft altijd betaalbaar, en we werken in de gehele regio: Bergen op Zoom, Halsteren en ook de gemeente Woensdrecht.”


Dankbaar

Veel klussen doet Fred zelf, maar hij put ook uit een netwerk van kundige klus-zzp-ers die hij steeds verder uitbreidt. “We zoeken altijd handige mensen, gepensioneerden of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die een aantal uren per week wat willen bijverdienen. De Klusbakfiets begeleidt ze bij de administratie, ze hoeven alleen maar te doen waar ze goed in zijn! Ook zoeken we nog een geschikte uitvalsbasis in Bergen op Zoom waar onze klussers kunnen samenkomen en werken.” Zelf heeft Fred zin om aan de slag te gaan: “Ik kijk uit naar de klussen, maar vooral ook naar de contacten. Onlangs was ik bij een oudere mevrouw, waar ik een lamp moest ophangen. Op het einde bedankte ze me uitvoerig, omdat ze twee jaar had gewacht op iemand die dat klusje kon uitvoeren. Dát is waar de Klusbakfiets voor is!”



"Ik wilde terug naar de basis: kleine klusjes, voor gewone mensen"