'Mensen hebben behoefte aan kleur' en dat zie je bij Inema Mode terug.
'Mensen hebben behoefte aan kleur' en dat zie je bij Inema Mode terug. Foto: Dennis van Loenhout

Feest bij Inema Mode

THOLEN – “De meiden” van Inema Mode zijn blij. Blij met al die trouwe klanten die hen bleven steunen tijdens de lockdowns en die nu massaal weer de weg naar de winkel weten te vinden: “Zelfs het woord “feestje” valt weer. Wat een heerlijk woord!”


Voor Anne-Marie Slimmens en haar team voelt het als een bevrijding: geen lockdown meer, geen mondkapjes meer en geen click-and-collect meer. “Normaal is februari de stilste maand van het jaar, nu is het simpelweg een heel goede maand”, zegt Anne-Marie. “Klanten hebben zin om te winkelen, en zin in een nieuwe outfit. Ze trekken eropuit, ondernemen weer dingen en we horen ze zelfs het woord “feestje” weer gebruiken. Wat een heerlijk woord, en wat hebben we dat gemist! Mensen gaan weer leven, en mode maakt het leven leuk!”


Leuke acties

Over “feestje” gesproken: Inema Mode heeft dit jaar meer te vieren dan het einde van de lockdown en het verdwijnen van de mondkapjes. Anne-Marie: “Dit jaar bestaan we 15 jaar, en dat gaan we vieren. We weten nog niet precies hoe, maar er komen zeker leuke acties aan. Onze klanten verdienen een feestje, om hoe trouw ze ons tijdens die moeilijke coronatijd zijn gebleven. Dat was echt heel erg lief.”

Ondertussen zijn de rekken bij Inema Mode weer bijzonder goed gevuld, en Anne-Marie belooft dat de collectie elke week wordt aangevuld. “Wat dit jaar vooral opvalt is de kleur. Mensen hebben veel behoefte aan kleur, en dat zie je overal terug. In ENJOY hebben we een merk met een brede collectie van basisartikelen voor dames in mooie pasvormen en kleuren. Voor heren zijn we groot in de jeansbroeken van New Star, en die collectie wordt later dit voorjaar nog aangevuld met de broeken van Lerros. Bovendien gaan de maten bij de heren tot 3XL, dus iedereen slaagt bij ons!”


Parttime collega

Voor Inema Mode kan het jaar al bijna niet meer stuk. Alleen het vinden van een nieuwe collega zou het nog beter kunnen maken. “We zoeken een parttime-collega die ons op de zaterdagen kan helpen”, zegt Anne-Marie, “iemand die graag met mensen omgaat, feeling voor mode heeft en kan helpen onze mooie zaak nog mooier te maken. De afgelopen twee jaren waren soms zwaar, maar we zijn er nog. Daar zijn we trots op!”



"Mensen gaan weer leven, en mode maakt het leven leuk"