Afbeelding
Foto:

Samen als een Team aan verbeteringen werken

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - “Samenwerken voor en met elkaar” daar gaat het om, zegt het CDA-team dat nu de kar trekt voor de verkiezingscampagne. Wij wonen in een mooie gemeente, waar je fijn kunt leven. Terugdenkend waren de afgelopen jaren zwaar, denk aan de coronapandemie. Ook op politiek gebied liepen de zaken chaotisch: Van vertrokken wethouders tot gemor over een brief van wethouders over de beslissing van de Raad over de Bouwkoten. Zelfs áls we als Raad een oplossing hebben, dan wordt over die oplossing ineens weer heftig voor politiek gewin gediscussieerd. 


Het CDA trekt samen op. Niet één kandidaat die de kar trekt: we werken allemaal aan een mooier Bergen op Zoom. Niet alleen vóór de verkiezingen, maar juist ook daarná en ook willen we dat sámen met andere partijen doen. Soepel samenwerken aan de maatregelen die van Bergen op Zoom een fijnere stad maken. Met de wil om er sámen uit te komen, met respect voor inbreng van iedereen! 



Keuzes op basis van inhoud

Keuzes maken moet niet vanuit politiek ‘belang’ maar vanuit het belang van de gemeenschap. Als we ons gaan concentreren op de INHOUD dan kom je er vaak snel en goed uit.

Denk bijvoorbeeld aan de woningnood. Dat probleem kan zeker door het bouwen van nieuwe woningen worden opgelost; maar in Bergen op Zoom staan veel winkelpanden leeg. Die kunnen mórgen al verbouwd worden tot woning als de bestemming zou worden gewijzigd. 

We willen ook bouwen aan sociale verbanden en onderlinge zorg. De zorg in Bergen op Zoom moet goed zijn en de zorg moet snel zijn. Dat betekent, naast directe aandacht aan Sociaal Domein/WMO, dus ook bouwen aan een florerend cultuur en verenigingsleven! Juist binnen verenigingen kent men elkaar goed. En als je lief en leed deelt, dan help je elkaar sneller: Die kom soep voor iemand die ziek is, is onbetaalbaar. En saamhorigheid verdrijft de eenzaamheid. Zo ziet het CDA veel mogelijkheden om ook via cultuur- en verenigingsleven de stad menselijker en leefbaarder te maken.



Leefomgeving verbeteren met oog op de toekomst

We gaan als CDA voor een duurzame gemeente. We moeten nu zorgen dat onze (klein)kinderen straks ook nog in een fijn en mooi Bergen op Zoom kunnen leven. De gemeente moet CO2- en energie-neutraal worden. En in alle plannen voor ontwikkeling is er aandacht voor “Water en Natuur”; zo bouwen we aan betere leefbaarheid en meer biodiversiteit.

Die verbeterde buitenruimte moet SCHOON en VEILIG: Méér en zichtbare handhaving bijvoorbeeld tegen drugsafvaldumpingen en tegen aso-verkeersgedrag. Je (klein)kinderen moeten wel veilig  naar school kunnen!

CDA wil een méédenkende gemeente: Als inwoners en bedrijven iets willen, dan moet de gemeente, als partner, meedenken in mogelijkheden in plaats van regeltjes-dreunen en bedilzucht. Geeft ook inspiratie aan onze gemeentelijke medewerkers!

En in zo’n mooie gemeente is er werk, zijn er fijne bedrijven die producten en diensten aanbieden. Dat vraagt een goed ondernemersklimaat.





Het Team van CDA Bergen op Zoom wil, met steun van de bevolking, graag aan de slag na 16 maart!

Afbeelding