Lijsttrekker John Voets van 50PLUS Bergen op Zoom.
Lijsttrekker John Voets van 50PLUS Bergen op Zoom.

Waarom 50PLUS Bergen op Zoom?

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - 50PLUS Bergen op Zoom is een landelijke politieke groepering. Wij zijn een brede afspiegeling van de Bergse bevolking. Een landelijke partij met als doel: de ontwikkeling van Bergen op Zoom op basis van de natuurlijke mogelijkheden, wensen en behoeften van haar bewoners. Daarbij willen wij dat het waardevolle wat Bergen op Zoom te bieden heeft, behouden wordt. Want Bergen op Zoom is een hele mooie gemeente op de Brabantse Wal.  

Maar Bergen op Zoom moet weer een vitale gemeente worden: Een gemeente met een gezonde financiële positie; waarin u veilig over straat kunt; waarin u kunt genieten van het groen; waarin ook het individu wordt betrokken; waarin niet langer het ego en de prestige van het college voorop staan; waar geluisterd wordt naar datgene wat haar inwoners beweegt!


50PLUS blijft zich inzetten en blijft zich sterk maken voor uw:

A.O.W. en pensioen:

 50PLUS wil landelijk, dat de AOW-uitkering omhoog gaat, dat AOW’ers meer vakantiegeld krijgen en een extra maand AOW aan het eind van het jaar en dat iedereen na het verkrijgen van een pensioen geen AOW-premie moet gaan betalen. Daarnaast vecht 50PLUS al vanaf de oprichting voor uw pensioen en vindt dat, wanneer iemand zelf voor zijn pensioen heeft gespaard, dat niemand van u mag en kan afpakken. Dat uw pensioen niet omlaag mag gaan, maar moet juist moet stijgen in waarde. Het pensioen moet meestijgen met alle hogere prijzen en dat u extra pensioenuitkering krijgt voor de jaren dat de pensioenen niet zijn meegestegen met de prijzen.


Veiligheidsbeleid:

De wijkagent speelt een uiterst belangrijke rol en moet voor zijn taak geheel zijn vrijgesteld van andere taken. Wij willen dat deze zichtbaar in de wijken aanwezig is. De wijkagent hoort in de wijk en niet achter de computer. Cameratoezicht mag de agent niet vervangen, slechts ondersteunen. Samengevat: meer blauw op straat, consequent en daadkrachtiger optreden. 


Seniorenbeleid:

50PLUS Bergen op Zoom wil wederom het seniorenbeleid onder de aandacht brengen. Al 4 jaar is 50PLUS Bergen op Zoom aan het strijden om de stad in te richten voor de jeugd en senioren. Zet 50PLUS Bergen op Zoom in op de leefbaarheid voor die aanstormende groep senioren en willen wij de gemeente klaarmaken voor die dubbele vergrijzing. Deze gemeente kent geen seniorenbeleid. Deze gemeente voelt helaas onvoldoende de urgentie om voor die grote groep senioren de samenleving klaar te maken en dan doelen wij niet alleen op de gezondheidzorg voor senioren, want seniorenbeleid is meer dan alleen zorg, maar ook woningbeleid. In het energiearm maken van je woning is toch echt voor een oudere van een totaal andere orde als voor jongeren, die in nieuwe woningen starten. En we gaan de senioren echt niet in de hoogte meekrijgen. Senioren willen contact houden met de grond en als ze uit het raam kijken willen ze het leven op straat kunnen volgen. Niet voor niets is de makelaarsregel, hoe ouder, hoe lager de woning!


Cultuur

En senioren zijn dol op cultuur. Ze hebben daar op hun oude dag ook veel meer de tijd voor! Maar als dan alles wat Bergen op Zoom te bieden heeft ‘s avonds gebeurt, dan haken onze senioren ook weer af, want veel senioren blijven doelbewust ‘s avonds thuis. Veilig in de eigen vertrouwde beveiligde woning en lekker knus aan de buis gekluisterd.


Zorg

Daarentegen overdag zijn we fit als een hoentje, bereikbaar en beschikbaar voor de leuke activiteiten, om vrijwilligerswerk te doen, om mantelzorg voor elkaar te doen, om te werken en nog fit als we zijn, deel te nemen aan het maatschappelijke verkeer.
Wij willen deze uitdagingen graag aangaan. Als inwoner mag u waar voor uw geld eisen. Zodat u ook iets terugziet van het kostbare belastinggeld dat u betaalt.


“Wij” zijn 50PLUS Bergen op Zoom.

Een partij die de afgelopen 4 jaar stevig en vasthoudend heeft geageerd tegen de maatregelen die u, inwoner van de gemeente Bergen op Zoom, zo vaak hard geraakt hebben. Het wordt tijd dat de gemeente zelf weer oog krijgt voor de gemeenschappelijke waarden, zodat u kunt blijven genieten van alles wat deze mooie gemeente te bieden heeft!


50PLUS Bergen op Zoom komt voor U op!

Afbeelding