Afbeelding
Foto:

Bergen op Zoom verdient beter

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Met de nieuwe partij Belang van Bergen op Zoom gaat een frisse wind waaien in onze gemeente. Op 16 maart kunnen de inwoners van Bergen op Zoom afrekenen met de oude bestuurscultuur waarin financieel wanbeleid, kortetermijnoplossingen en vriendjespolitiek de norm waren.


Resultaat is een ongekende schuld van E 250 miljoen, een economie die alsmaar achterblijft bij de rest van Brabant en een binnenstad die leegloopt. Er moet onmiddellijk iets veranderen.

Belang van Bergen op Zoom gaat zorgen voor de frisse wind die zo nodig is. De partij is opgericht door drie ervaren volksvertegenwoordigers die hun sporen in de Provinciale Staten hebben verdiend: Eric de Bie, Maikel de Bekker en Camiel van der Meeren. Met een lijst van totaal tien sterke kandidaten gaan zij hun kennis en ervaring vol inzetten voor Bergen op Zoom. Standpunten zijn:


Financieel:

De WOZ-belasting moet met 30% worden verlaagd. De begroting dient altijd sluitend te zijn en de schuld moet worden afgebouwd. Het voordeel moet worden teruggegeven aan de burger. We willen dit betalen door de gemeente minder taken uit te laten voeren.


Bestuur:

Beleid moet altijd zijn met gezond verstand, realistisch, verstandig en los van de waan van de dag. 


Halsteren en Lepelstraat:

Halsteren en Lepelstraat moeten prachtige dorpen blijven, maar verandering is van alle tijden. Het is de kunst om te veranderen maar daarbij niet het dorpse karakter, met rust en groen, te verliezen. 


Referendum:

Burgers moeten in staat zijn om belangrijke beslissingen van de gemeente terug te kunnen draaien. Het referendum is daarvoor het instrument.


Auvergnepolder:

Ontwikkeling van de Auvergnepolder in een bedrijventerrein betekent meer werkgelegenheid en meer koopkracht. Dat is van groot belang voor de gehele regio, ook voor Halsteren, mits met respect voor de omgeving.

De Auvergnepolder mag alleen worden ontwikkeld als het dorpse karakter van Halsteren zoveel mogelijk wordt behouden.


Rechtstaat / Corona

Coronamaatregelen moeten voor eens en voor altijd worden losgelaten. Ondernemers mogen niet meer worden tegengehouden. Het is onze morele plicht om grondrechten te verdedigen.


Energietransitie

De kosten van energie stijgen nu al onverantwoord. Dat mag niet nog meer worden als de kosten van de energietransitie worden doorberekend. Energiebeleid moet zijn gericht op verlaging van de kosten.

Belang van Bergen op Zoom is tegen de plaatsing van windturbines en zonnevlaktes maar ziet veel meer in gebruik van kernenergie. Een tweede kerncentrale in Borssele ligt daarbij voor de hand.


belangvanbergenopzoom.nl