Verder op de ingeslagen weg

GEMEENTE WOENSDRECHT - Onder het motto ‘Creatief, Daadkrachtig, Aanwezig’ willen wij als CDA Woensdrecht voor u verder gaan op de ingeslagen weg. Ons hoofddoel is het versterken van de sociale samenhang, uitbreiden van de woningbouw en het in stand houden van het voorzieningenniveau in al onze dorpen.


Het CDA heeft in Woensdrecht, Huijbergen, Putte, Ossendrecht en Hoogerheide aandacht voor een actief verenigingsleven. Ook de zorg voor de ouderen en een gezond bedrijfsleven zijn belangrijke aandachtspunten. Voor CDA Woensdrecht is de leefbaarheid in al onze dorpen van groot belang, onze inwoners moeten zich thuis én veilig voelen in hun eigen dorp.
CDA Woensdrecht neemt besluiten op basis van interactief overleg met u als inwoner en ondernemers. We zijn een lokale partij, die midden in de samenleving staat en een luisterend oor heeft voor alle bewoners. Wij staan voor een gemeente die haar inwoners kent en die weet wat er leeft. Wij zijn dus voor een bestuur en ambtelijk apparaat dat korte lijnen heeft met inwoners, verenigingen en bedrijven.

De kloof tussen politiek en inwoner moeten we kleiner blijven maken. Onze raads- en burgerleden zijn actief in het maatschappelijke middenveld en weten zo precies wat er speelt. Iedereen kan onze raadsleden en onze huidige wethouder én lijsttrekker Jeffrey van Agtmaal, rechtstreeks benaderen. 

Met de coalitie hebben we al veel kunnen realiseren. Samen met u willen we nieuwe uitdagingen en doelstellingen gaan waarmaken. 


Ons volledige verkiezingsprogramma voor 2022-2016 leest u terug op: 
http://cdawoensdrecht.nl



Wonen: 

Om de leefbaarheid in onze dorpen te waarborgen moeten mensen uit elke leeftijdscategorie in Woensdrecht kunnen blijven wonen of vestigen. In alle dorpen zullen we daarom bouwmogelijkheden moeten creëren! Starters, ouderen en sociale huurwoningen hebben daarbij de hoogste prioriteit. Dit betekent voor ons onder andere:


- In alle dorpen woningbouw door middel van inbreiding

- Starterslening blijft behouden en indien nodig uitgebreid

- Verplichten van woningcorporaties en ontwikkelaars om duurzaam en levensloopbestendig te bouwen

- Eenvoudige en laagdrempelige regelgeving omtrent het bouwen van een mantelzorgwoning.


Duurzaamheid: 

De leefbaarheid in onze dorpen is onbetaalbaar, ons groene landschap is van grote waarde en moet zorgvuldig worden beheerd. Er moet een goede balans zijn tussen ecologie, economische ontwikkeling en een gunstig sociaal maatschappelijk klimaat. Het gemeentelijk milieu- en klimaatbeleid moet gericht zijn op energiebesparing voor inwoners, verenigingen en bedrijven. De gemeente moet investeren in duurzaamheid, initiatieven op dit vlak stimuleren en zo een voortrekkersrol vervullen. 


Wij staan onder andere voor:


- Het ondersteunen van duurzaamheidsinitiatieven 

- Blijvend aandacht voor afvalscheiding door ondergrondse milieuparken


Ondernemen: 

Samen met ondernemers streven wij ernaar het hoge percentage banen in stand te houden en mogelijk te vergroten. De gemeente moet hierbij goede randvoorwaarden scheppen voor economische ontwikkeling. Onze gemeente kent een uitgestrekt buitengebied met een sterke agrarische sector, ontwikkelingen hierin moeten we kansen blijven bieden met de juiste infra zoals goede wegen, waterlopen en snel internet.


- Winkelvoorzieningen in alle dorpen worden in stand gehouden 

- Lokale bedrijven mee laten doen met aanbestedingen 

- Ondernemersverenigingen betrekken bij nieuw beleid


Veiligheid: 

In onze samenleving ervaren sommige mensen een gevoel van onveiligheid. Samenwerking tussen gemeente, politie en inwoners is een gerichte aanpak voor dit probleem. Wij zijn trots op de positieve invloed van de buurtpreventie op het veiligheidsgevoel. Wij staan voor:


- Een harde aanpak van criminaliteit en drugs

- De politie zichtbaar in de wijken

- In ieder dorp een brandweerkazerne 

- Handhaven op overlast van te hard rijden in de bebouwde kom 

- Betere aanrijtijden ambulances naar alle dorpen


Zorg voor jong en oud: 

CDA Woensdrecht wil inwoners de regie geven over hun eigen zorgvoorziening. De behoefte of vraag en draagkracht van de cliënt is leidend. Mensen die zorg nodig hebben moeten daarop kunnen rekenen. Iedereen moet zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Enkele van onze uitgangspunten: 


- De WMO adviesraad en andere ouderen-belangenorganisaties ondersteunen en blijvend bij beleid betrekken 

- Mensen in staat te stellen om langer thuis te blijven wonen of mantelzorgwoningen voor hen te realiseren


Leefbaarheid: 

Het is voor jong en oud van groot belang dat het in al onze dorpen prettig wonen, werken en recreëren is. De school, het gemeenschapshuis, accommodaties voor verenigingen, bedrijventerreinen en de openbare ruimte moeten daarvoor op een goed niveau zijn. Verenigingen zijn de smeerolie en het bindmiddel van onze gemeenschap. Ze maken het voor iedereen mogelijk om mee te doen en erbij te horen. 


- Elk dorp behoudt zijn eigen sportmogelijkheden

- Er worden in elk dorp ontspanningsmogelijkheden gerealiseerd voor alle leeftijdsgroepen