Lars van der Beek, Levi van der Beek, Rick van Vliet
Lars van der Beek, Levi van der Beek, Rick van Vliet Foto:

Tiende titel Levi van der Beek

HUIJBERGEN – Ooit luidde een slogan in een reclamespotje: “Kampioen worden doe je niet zomaar, dat is trainen, trainen en nog eens trainen”. Vraag het menig junior- of seniorvoetballer vandaag de dag. Met een beetje geluk worden de inspanningen eens of een paar maal in een carrière beloond. Een beker, schaal of medaille als stille getuige, een ronde op de platte kar door het dorp als toegift. Buiten het feit dat ‘oefening kunst baart’ is er nog een zekerheidje voor zij die in het voorbije decennium in met name het Huijbergse en/of Ossendrechtse jeugdvoetbal actief waren: Levi van der Beek! 


De net 18-jarige Levi van der Beek is amper vier jaar oud wanneer hij met leeftijdsgenootjes Robbert Cortie, Tobias van Vliet, Goort Buijtenweg en Aris Melse zijn opwachting bij de Vivoo-kabouters maakt. Het vijftal maakt furore en kan vele seizoenen zelfs wekelijks, op vaste supporters als Menno Klap en Kevin Loos rekenen. Het duo produceert in die tijd een echte Levi-yell!


Gewoonte

In de jeugd was Levi van der Beek nog zoekende naar zijn favoriete positie en stond zelfs twee seizoenen onder de lat. In de voorbije jaren ontpopte hij zich tot een hardwerkende technische begaafde middenvelder. Hoewel hij fysiek nog moet doorgroeien roemen criticasters hem om zijn spelinzicht.

Reeds in de kabouters mocht het elftal met Levi van der Beek in haar midden een heuse titel vieren. Het zou de opmaat voor een plezierige gewoonte worden. Onder meer de volgende kampioenschappen werden gevierd: F3 (voorjaar 2011), F2 (najaar 2011), E2 (voorjaar 2013), E1 (voorjaar 2014), D2 (voorjaar 2015), JO15 (voorjaar 2018), JO17 (najaar 2018), JO17 (voorjaar 2019). Onlangs voegde hij als lid van de Vivoo/Odio JO18 zijn tiende titel aan het palmares toe. In het najaar 2021 was de combinatie een maatje te groot voor de concurrentie.


Lord Del

Saillant detail vormt de nagenoeg constante aanwezigheid van vader Lars van der Beek die, op de eerste twee seizoenen na, altijd met Rick van Vliet als trainer/coach van de succesvolle lichting optrok! De vele kampioenschappen zorgden voor diverse platte karren en dito frikandellen eten tot slot. Het leverde Levi van der Beek, vanwege zijn enorme consumptie, de illustere bijnaam ‘Lord Del’ op. De Fristi is verruild voor bier, de voorliefde voor het voetbalspelletje is gebleven. En combineert de student International Business als enige van diens oude elftal het JO19 jeugdvoetbal op zaterdag met een of twee wedstrijden op zondag. Hoewel hij in de voorbije jaren diverse malen door andere verenigingen is benaderd, bleef hij Vivoo trouw. En maakte hij in het bekerduel tegen Groede (2020) zijn debuut in de hoofdmacht en viel dit seizoen reeds driemaal in competitieverband in.


Waardering

Vivoo, in de persoon van Maria de Rond, als ook ODIO schatten de bijzonder prestatiecurve van Levi van der Beek op waarde en verraste hem, evenals diens pa Lars en Rick van Vliet, voorafgaande aan de wedstrijd Vivoo/ODIO JO19-Kloetinge JO19 (5-1) met een passende blijk van waardering!

Levi van der Beek en Maria de Rond.